ANNONS

Gratinerad korv med krämig sås och mos

/

DSC_4532

Hej hej

Testade ett recept på gratinerad korv jag fått av en läsare. Sååå kul när ni skickar in era tips, oftast mycket godare och roligare än att scanna nätet på förslag – era är ju beprövade och är de någon annans favorit kanske de även är min favorit, oavsett så är det så kul att testa det ni gillar också. Ni testar ju (ofta) det jag gillar 🙂 Tänkte jag skulle göra det lite mer löpande, ”veckans läsartips”, så får fler ta del av era favoriter. Återkommer om det 🙂

Men tillbaka till korven nu. Man kan använda vilken större korv man vill, tex frukostkorv eller grillkorv.

DSC_4493

Dessa skär man bort ett v-formar lock på (resterna blir perfekta i en korvstroganof) och fyller med en härlig röra och gratinerar dem sedan med en krämig sås runt och serverar till potatismos. Gott! Jag gjorde om receptet lite så så här gjorde jag mina:

DSC_4492

Gratinerad korv i krämig sås
4-8 port (beror på hur många korvar var man vill ha :))

8 tjocka grillkorvar
3 msk bostongurka
1 tsk dijon
100 g philadelphiaost
2 msk majonnäs
Salt
Peppar
2-3 dl finriven goudaost

Sås
5 dl grädde
50 g philadelphiaost
3 msk ketchup
salt & vitpeppar
1 msk mjöl + 1 dl vatten till en redning

Lägg korvarna i en ugnsform. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och fördela den i korvarna.

DSC_4494
DSC_4496
DSC_4501

Blanda samman ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt & peppar och red till önskad konsistens. Häll såsen runt korvarna. Gratinera sedan rätten i 200 C ca 20-25 min tills osten smält och rätten fått lite fin färg. Servera med potatismos till (och senap och ketchup, ett måste till korv om jag får bestämma!) och finstrimlad isbergssallad.

DSC_4504
DSC_4518
DSC_4522
DSC_4530
DSC_4532

KRAM på er!

6
74

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00