Vårt nya kök!

I samarbete med House of Design och Cosentino

DSC_4341

 

Hej hej

Freeeedag! Vad står på dagens agenda? Och framförallt vad äter ni i kväll? Vi ska äta skaldjursbuffé med grannarna i deras stuga i sälen, hur mysigt! (Tacos till barnen ;))

Äntligen några dagar med någorlunda dagsljus så jag har passat på att knäppa några bilder på vårt nya kök! Eller nytt kök är det ju inte alls egentligen, det är samma gamla kära kök som när vi flyttade in för mer än 10 år sen – men bänkskivan hade gjort sitt. Vi hade en brunsvart laminatskiva från IKEA som har varit super men laminat slits ju och särskilt en mörk, det såg ut som nån åkt skridskor på bänkskivorna och det fattades avskalade bitar på kanterna både här och där, den såg helt enkelt inte kul ut och var hög tid att bytas ut efter trogen tjänst!

IMG_1109

Valet föll på en stenskiva i Dekton, färgen Arga (som jag föll pladask för då jag såg den i Bianca Ingrossos nya kök :)) Snyggaste bänkskiva jag sett ever!!

IMG_1121

Tidigare hade vi mörka skivor som sagt och det gjorde att köket (som redan är rätt litet) krympte lite och blev väldigt mörkt. Det blev sån skillnad med dessa ljusare skivor, känns större ljusare rymligare. Känns som ett helt nytt kök. Och sen ÄLSKAR jag verkligen mönstret och nyansen på skivorna. (De är liksom gråbeige och varierar lite under dagen med ljuset, ibland mer grå, ibland mer beige). Sen speglar sig spottar och ljuslågor så fint i den blanka ytan och ger ännu mer liv. 100 % supernöjd!

IMG_1117

Diskhon är från Decosteel och en sån nedfälld stor rymlig rejäl och stilren variant som jag bara älskar! Hivar jag ner disken i den så syns den ju liksom inte, hehe. Och snygg också. Praktisk och snygg, bästa kombon.

IMG_1126
IMG_1127
IMG_1125
IMG_1151
IMG_1102
IMG_1085
IMG_1093
IMG_1124
IMG_1112
IMG_1092
IMG_1110

Som ett nytt kök <3

Skivan är tålig och behöver inte behandlas på något speciellt sätt (marmor är ju himla fint men ack så ömtåligt), här bakas och kladdas och spills för glatta livet utan att lämna ett spår efter sig. (Har ju liknande material i både bord och soffbord här hemma som vi haft i många år nu och ingen av dem har minsta fläck eller märke på sig! Så himla nöjda så vi även köpte en bänkskiva i silestone till lägenheten i Spanien genom byggfirman där).

IMG_1152
IMG_1159

(Här förbereddes en ostfondue men den fick ett eget inlägg HÄR)

Älskar mönstret, så levande! Och rekommenderar varmt House of Design och Cosentino. Alltid snabb service, snygga lösningar och grym kvalité på skivorna.

Önskar er en härlig fredag vad ni än ska hitta på. Här blir det skidåkning hela dan och bubbel på kylning till kvällens skaldjur, yay!

HAPPY FRIDAY!

KRAM

 1. Lisa skriver:

  Hej! Var ni o kollade på skivor någonstans i Örebro innan ni bestämde er? Är sugen på ny skiva men tycker det är så svårt att se färgerna ordentligt på nätet utan skulle vilja åka till butik och kolla.

 2. Kan inte sluta titta på ett kök! Kollar flera ggr per dag. Måste få fråga om du minns kvm priset på den? Jag vill ha nått liknande hos oss tror jag, måste bara komma på vilket kakel som skulle passa till.

  Madeleine

  1. Åh TACK! Vi är Såå nöjda! Jag tror man kan räkna ut priset på sidan utifrån sina mått eller så mailar du House of design så hjälper de dig! Har inte fakturan tillgänglig just nu tyvärr. Kram

 3. Väntar och längtar efter våra nya, ljusa bänkskivor (svarta med HÅL i nu, efter tidigare hyresgäst…) Tror det blir superfräscht. Tycker era är jättesnygga – bra val!

  1. Tack 🙂 Härligt, kommer bli grymt! Svarta med hål i lät sådär 😇 Kram

  1. Min svåger och mickes kusin rev ut den gamla bänkskivan och sen anlitade vi house of design och köpte jobbet för installationen av skivan! Finliret med silikon gjorde Micke. Blev superbra!

 4. Sofia skriver:

  Wow så snyggt det blev i köket!
  I kväll blir det din oxfilé pasta 👌
  Här hemma består 5 av veckans dagar av mat från din blogg🤗🤗. Du är bäst på tips!
  Njut av fjällen!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..