En helg i Sälen

Innehåller annonslänkar

Img 4969.jpg

Hej hej

Barnen hade studiedag i fredags så vi passade på att hänga med grannarna W till deras mysiga stuga i Hundfjället över helgen. Så kul att barnen tycker det är så kul! De åkte ju allra första gången i påskas (och jag första gången på 20 år) och tyckte det var ännu roligare denna gång, blir ju säkrare och säkrare. Fredagen bjöd på strålande sol och nån enstaka minusgrad, drömväder!

Img 5040.jpg

Värmde upp i Walle-backen för att se att vi fortfarande visste hur man står på skidorna 🙂 men det gick ju strålande så sen hakade vi på upp till toppen och körde lite längre backar. Fick tvinga in barnen till matpauser och åkte i princip tills liftarna stängde. Nästa år kanske vi får investera i utrustning, iallafall till de vuxna som inte växer ur sina.   (Nu har vi hyrt) Vi kommer ju helt klart åka mer. Får hoppas på en snöig vinter i Örebro nästa år för vi har ju faktiskt skidbackar här också.

Img 5006.jpg
Img 5019.jpg

Vi satt ute i solen och åt lunch ena dan, en varm choklad har sällan smakat så bra. Särskilt som det var mintuu i!! 🙂

Img 4986.jpg
Img 4988.jpg
Img 4994.jpg
Img 4990.jpg
Img 4984.jpg
Img 4998.jpg

Blev lite kyligt när solen gick ner. Frös om fingrarna (det var det enda stället) så nästa gång ska jag köpa nya skidvantar. Fick sååå många tips på Instagram om DETTA märke, man fryser visst aldrig i dessa 🙂 På rea nu så jag kanske borde slå till redan nu. Tips till er som ska åka!

Img 5045.jpg

Utsikt från stugan och pärlemormoln! Har aldrig sett det förut och gick inte att fota rättvist inifrån stugan med mobilen men det var m a g i s k t och overkligt! Vilka vackra fenomen det finns!

Img 5081.jpg
Img 5079.jpg

Lyxmiddag i stugan! Och sen spelade vi plump och frossade i chips tills klockan blev alldeles för mycket. Varje kväll. 🙂

Img 5027.jpg

På lördagen hade vi bokat bord för lunch på Lyktan (högst upp på toppen på Hundfjället). Obligatorisk schnitzel. Himla trevligt kvällstid också när man får åka scooter upp och kan välja mellan plankstekskväll eller fonduekväll.

Img 5098.jpg
Img 5103.jpg

Vi körde dock hemmakvällar denna gång. Mysigt och rätt välbehövligt efter intensiva dagar i backen 🙂 På lördagen var jag så trött så jag somnade i soffan när vi kom hem, det gör jag aldrig. Eller jo för i går kväll mitt i Farmen somnade jag i soffan här hemma. All frisk luft tar på krafterna hehe.

Img 5145.jpg

Lite ”kylskåpens” och lyxvåfflor till lördagsmiddag. Efterrättsvåfflor med nutella, grädde och jordgubbssylt (smakade som Top hat! Ny favvo-kombo).

5d37cd31 5840 42f5 9ee3 656f48c2b473.jpg

(Mina skidkläder på rean HÄR )

Tack för denna gången Sälen och tack fam W för att vi fick hänga på till ert happyplace <3

KRAM

 1. Mysan skriver:

  Tipsi tips till ketchup/dipp formarna. Dom är lite omlott för att man ska ”dra ut” formen, så blir det som en skål = får plats mer i och man behöver bara en! 😉

 2. Anna skriver:

  Ett tips är att köpa ”silkesvantar” eller liknande att ha under dina hestra (när du införskaffat dig dem😉). Finns i välsorterade sportaffärer. Bra att ha under hestra vantarna när det är för kallt med bara dem på sig. Men det bästa, att ha på sig när man sitter ute och tar en drink men tycker att det är för kyligt utan👌😁 vantar.
  Och om ni åker till alperna räcker det ibland med enbart dessa ”silkesvantar”👍🏻

 3. Fia skriver:

  Hestras tumvante med inbyggd fingervante av fleece 👌🏻 Så varm och skön!

 4. Linn skriver:

  Vilken fin helg ni fick! Vår familj älskar också fjällen och brukar åka 2gg/år. Har Hestra vantar som har så bra kvalitet, men ibland blir även de lite kalla och då är det guld värt med små värmepåsar att lägga i handsken eller om barnen börjar akut-frysa i liften finns att köpa på tex. jula. Sen hyr vi alltid skidor till fin-fina priser på Anders-skishop innan sälen, tips!

 5. Nazima skriver:

  Vilken härlig helg ni ser ut att ha haft!
  Vi var uppe i vår stuga i dalarna i trettonhelgen med svärisar & svåger. Åkte skidor i Orsa grönklitt, isigt med plusgrader men fin anläggning ändå.
  Jag o mannen min investerade i egna pjäxor, och skidor ,som vuxen växer man ju inte fötter så det är så bra att satsa på egna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..