ANNONS
Integritet på Tailsweep

Red velvet cake

/

Hej hej

Denna dagen har gått i ett, får återkomma om det men ”taxin” kommer snart (pappa 🙂 ) så jag tänkte bara säga hej och posta den utlovade kakan som jag tycker ni ska testa bums! Olivia bakade den själv men fick lite hjälp att dela tårtbottnarna. Hade inte 3 st 20 cm formar hemma annars är det ju enklare att grädda dem i 3 formar så slipper man det momentet (korta ner gräddningstiden då bara).

Red velvet cake

3 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
2 1/2 dl filmjölk
2-3 msk röd karamellfärg

till topping och fyllning:
3 dl vispgrädde
200 g philadelphia
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i 45-60 minuter beroende på ugn. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt kakan svalna helt och skär den sedan i 3 våningar (2 våningar om ni använder en större form så kakan blir plattare).

Vispa grädden löst. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och philadelphia. Vispa till önskad konsistens. Bred smeten på tårtbottnarna och avsluta med ett lager runt om hela kakan.

Dekorera på valfritt sätt! Olivia skakade kokos med lite röd karamellfärg i en påse och stödde över. Tadaaa.

Den bli såååå saftig och god! Görs med fördel dagen före så den hinner stå till sig ordentligt.

Ha en fin kväll!

KRAM

8
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00