Red velvet cake

DSC_4785

Hej hej

Denna dagen har gått i ett, får återkomma om det men ”taxin” kommer snart (pappa 🙂 ) så jag tänkte bara säga hej och posta den utlovade kakan som jag tycker ni ska testa bums! Olivia bakade den själv men fick lite hjälp att dela tårtbottnarna. Hade inte 3 st 20 cm formar hemma annars är det ju enklare att grädda dem i 3 formar så slipper man det momentet (korta ner gräddningstiden då bara).

DSC_4657

Red velvet cake

3 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
2 1/2 dl filmjölk
2-3 msk röd karamellfärg

till topping och fyllning:
3 dl vispgrädde
200 g philadelphia
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i 45-60 minuter beroende på ugn. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt kakan svalna helt och skär den sedan i 3 våningar (2 våningar om ni använder en större form så kakan blir plattare).

DSC_4662

Vispa grädden löst. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och philadelphia. Vispa till önskad konsistens. Bred smeten på tårtbottnarna och avsluta med ett lager runt om hela kakan.

DSC_4665
DSC_4667

Dekorera på valfritt sätt! Olivia skakade kokos med lite röd karamellfärg i en påse och stödde över. Tadaaa.

DSC_4770
DSC_4804
DSC_4816
DSC_4814

Den bli såååå saftig och god! Görs med fördel dagen före så den hinner stå till sig ordentligt.

Ha en fin kväll!

KRAM

 1. Gott! Vi hade 1-årskalas för lilla loppan idag, bjöd på en red velvet (fast med 4 våningar) och en morotstårta med bärgömma 😊 jag har ett amerikanskt recept som jag omvandlat, ganska likt ditt men har också mascarpone i frostingen 😊 Körde rosspritsning för första gången, lite bakvänt i huvudet men till slut så 😉 Ha en fin kväll!

 2. Marie skriver:

  Här kommer ett tips till dig och Olivia om ni vill slippa torka upp överflödig grädde på tårtfatet efter garnering med grädde runt om kakan.

  Riv sönder bakplåtspapper och stick in under kakan. Lägg ca. 10 ”bitar” runt om, sen kan man kladda på grädde utan att behöva vara särskilt försiktig. När man sen är klar är det lätt att dra bort pappersbitarna bit för bit o all överflödig grädde följer med 🙂
  Hoppas man förstod nåt om min förklaring.

  Kram o trevlig helg!!

 3. Superfin tårta och ser sååå god ut!

 4. Barbro skriver:

  Vad duktig Olivia är..får gärna komma hem och baka den nån gång.
  Kram o ha en bra fredag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..