ANNONS
Integritet på Tailsweep

Glass med semmelsmak

/

Hej hej

Alla pigga och krya här igen, stressar runt som vanligt på morgonen och ska strax köra barnen till skolan i s n ö n (hallå vintern, var kom du ifrån? i går var det ju fågelkvitter!?) Olivia är pirrig för nationella proven och Sebbe är pepp att träffa kompisar. Och jag är rätt pepp på en dag i lugn och ro och få saker gjort 😉

Bonnier/Tailsweep uppdaterar något bakom kulisserna i dag så det är egentligen bloggstopp så vi får se om inlägget försvinner eller inte. Passar på att tipsa om en gammal favorit. Det kommer alltid en massa semmelvarianter så här års, egentligen tycker jag en klassisk semla är det allra godaste, men det är ju kul att testa varianter. Semmelwrapen som kom för några år sen är nog min favorit på alternativa semlor. Och semmelkladdkakan. Men den här glassen är också i topp. Det blev sååå himla gott, krämigt och lent och smakar som den fluffigaste semla i munnen. Mums alltså! Och så himla enkelt att svänga i hop. Tog grundreceptet på glass med kondenserad mjölk och smaksatte som en semla 🙂

Semmelglass

1 burk (400 g) sötad kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 tsk nystött kardemumma
100 g riven mandelmassa

mandelspån
vispad grädde

Häll grädde och kondenserad mjölk i en skål och vispa fluffigt. Rör ner kardemumma, vaniljsocker och mandelmassa.

Häll över i en burk med lock (strö över lite mandelspån om så önskas) och frys in, minst 6 h men gärna över natten.

Låt stå i rumstemp en liten stund innan den skopas upp så den tinar något. Servera med en klick vispad grädde och rostade mandelspån.

Vill ni baka vanliga semlor har jag det bästa receptet ever HÄRFått så många glada mail och kommentarer från er som hunnit provbaka dem som blivit lika nöjda som jag, så kul! 

Önskar er en fin dag så hörs vi senare när uppdateringen är klar!

KRAM

8
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00