ANNONS

Fredagsdrinken

/

DSC_4962

Hej hej

Från bilen. Vi kom i väg i nästan tid 🙂 Tänkte ju jag skulle tipsa om drinken vi hade på festen. Ofta har jag haft ”fri bar” med olika spritsorter och groggvirken men det resulterar lätt i att alla blandar hej vilt och hälften blir inte gott och då ställer man ifrån sig det glaset och gör en ny.. Inte så ekonomiskt 🙂 Så hellre tydliga instruktioner och ingredienser till en eller två specifika drinkar om man är många.

Temat var ju svart så Tequila Rose gjorde sig fint till det 🙂 (Bubblet valde jag också utifrån färg).

DSC_4911

Förberedde saft och citron i förväg och ställde fram i karaffer. Och sen skrev jag upp recepten på en stor tavla så fick man skaka sig sin drink eller ta sig en shot.

IMG_1960
IMG_1961

IMG_1962

DSC_4909

A darling original
1 drink

5 cl Tequila rose
5 cl jordgubssaft
2 cl pressad citron

Häll ner ingredienserna i en shaker och skaka ordentligt. Häll upp i ett litet glas (fyll gärna med is) och servera.

DSC_4939
DSC_4958
DSC_4965
DSC_4964
DSC_4944
DSC_4968

Så god! Lite lagom söt och samtidigt syrlig, lite som en fluffig milkshake och inte så stark. Serverade dessa efter maten till kaffet istället för avec. Kul med en ”drinkstation” att samlas kring.

Och de som inte ville ha en drink kunde ta sig en shoot med tequila rose och toppa med spraygrädde och en jordgubbe.

Så det blir fredagsdrinktipset denna fredag!

DSC_4684

Som tilltugg till fördrinksbubblet serverade jag en gammal klassiker jag gjorde förr. Innan bloggen. Jag jobbade extra som visningsvärd på en bomässa i Hammarby sjöstad sommaren 2002 och i lägenheten jag var i så stod jag och bakade focaccia hela dagarna, så det skulle lukta nybakat och hemtrevligt i lägenheten 🙂 Dessa bjöd vi sen besökarna på tillsammans med tre olika tapenader att doppa dem i. Såå gott!

(Och sen bjöd jag alltid mina vänner på detta vid förfester. Hjälp är det a r t o n år sen??)

DSC_4869

Nu bakade jag ingen focaccia utan använde brödrester 🙂 Gjorde en smörgåstårta förra veckan och då brukar jag spara kanterna man skär bort i frysen. Släng inte! Dessa blandar man sen runt med timjan, rosmarin, flingsalt och rikligt med olivolja och gräddar i ugnen tills de blir frasiga. Serveras sedan med tapenaderna att dippa i!

DSC_4868

Röd tapenade
200 g tomatpuré
2 dl gröna oliver
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk chilipulver
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
2 msk vinäger
1/2 dl matlagningsyoghurt

Blanda allt med stavmixer!

Grön tapenade
3 dl pimientofyllda oliver
1 burk sardeller
1/2 citron, saften
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk timjan
svartpeppar
1 msk olja

Blanda allt med stavmixer!

Svart tapenade
3 dl svarta oliver
4 sardeller
1 1/2 msk kapris
15 basilikablad
2 vitlöksklyftor
1 dl god olivolja
1 tsk pressad citronjuice
salt & svartpeppar

Blanda allt med stavmixer!

KRAM

6
87

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00