Smidigt sätt att baka biskvier

DSC_8167

 

 

Hej hej

Sugna på att baka något i dag? Här kommer ett himla smidigt tips som jag tipsat om förut, men det tål att upprepas. Istället för att pilla med biskvier och göra dem styckvis så testa att göra dem i långpanna! Dubblade mitt vanliga recept jag använder till klassiska biskvier och använde en form ca 30 x 20 cm. (Då blir de ganska tjocka, ta en lite större form om ni vill ha dem lite plattare)

Biskvier i långpanna (20 x30 cm)

bottnar:
500 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor

fyllning:
100 g mjölkchoklad
250 g rumstempererat smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor

topping:
200 g mörk choklad

Riv mandelmassan på rivgärn och blanda ner äggvita och socker. Rör ordentligt till en smidig smet och tryck ut i botten på en form med bakplåtspapper. In i ugnen 12-15 min, 175 C, till de fått lite färg. Låt svalna helt.

Smält chokladen till fyllningen över vattenbad och låt den sedan svalna lite. Vipsa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula fluffigt. Rör ner chokladen i krämen. Häll detta över mandelbottnen och låt kallna. Smält chokladen till täcket och låt svalna. Häll den över den kalla kaka och ställ kallt. Skär sedan kakan i rutor.

 

DSC_8123
DSC_8131
DSC_8124
DSC_8133
DSC_8139
 
DSC_8141
DSC_8159
DSC_8160
 
DSC_8165
DSC_8168

 

Yummi!!

KRAM

  1. Barbro skriver:

    Biskvier som är aå gott -får nog göras nån dag.Denna sats -vilken storlek på form använder du här?
    Ha det gott// kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..