ANNONS
Integritet på Tailsweep

Coca-Cola ribs i Crockpoten

/

Hej hej

Sitter här med kaffekoppen medan diskmaskinen kör ett varv och solen går upp tänkt jag säga men i dag är det molnigt så den lär vi inte se. Vilket passar oss perfekt för i dag har vi planerat in en heldag med shopping på La Zenia. Ska försöka ta reda på hur man tar sig dit med buss istället för taxi, dyrt i längden även om det är billigt. Behöver lite allt möjligt från skruvar och wifi-förstärkare till solglasögon och kaffekoppar, glas och skoställ, vinställ och kuddar. Ett besök på Zara och Primark är alltid ett måste. Och köpa på mig fler av mot favoritläppstift som jag upptäckte sist fortfarande säljs i Spanien 🙂 Just det där med wifin kanske vi borde skippa, som det är nu har vi ingen täckning i sovrummen, varken på vårt wifi eller mobiloperatörerna så man kan varken messa, surfa eller ja göra nånting när man lagt sig = man går upp på morgonen, även barnen! Olivia ser man annars knappt innan lunch om hon får bestämma men nu tassar hon ut med mobilen till vardagsrummet så fort hon vaknat 😉

Testade att koka revben i crockpoten innan vi for hit och huuuur möra blev de inte? Nästan för möra, rasade i princip i sär när jag skulle skära dem. Gjorde Coca-cola kokta revben (poppis amerikanskt) och det blev verkligen supergott och är ju löjligt enkelt. Lite sugen på att ha en Crockpot här nere också för det är ju så himla smidigt, den kan stå och tillreda maten medan man är på stranden eller ute och far om dagarna och så kommer man hem till lagad middag.

Detta är superenkelt och en sån där riktigt amerikansk klassiker. Man behöver: revben, salt & peppar, Coca Cola, färdig bbq-sås. Och en slowcooker. (Har man inte det kan man såklart koka dem i kastrull också).

Coca-Cola revben i crock pot
4 port (eller 2 stora, beror lite på vad man äter till ;))

ca 1,5 kg revben
salt & peppar
33 cl Coca Cola
BBQ sås

Skär revbenen i två bitar och lägg i crockpoten. Salta och peppra och häll över ca 1 dl bbqsås. Häll över coca colan och ställ in värmen på låg och 8 h. Fiska upp köttet försiktigt när de är klara och lägg på en plåt med backpapper och pensla med bbqsås. Grilla dem sedan i ugnen, 225 C tills de fått lite fin färg. (Eller skär dem i bitar först som jag gjorde men som sagt är det väldigt mört så det rasar nästan i småbitar då, enklare att grilla dem i större bitar).

Försvinnande gott. Snart grillsäsong också så då kan man skjutsa på dem på grillen i stället för lite extra god yta. Yummi!!

Nu tassade min lille upp och virade in sig i en filt bredvid mig. Ska göra oss lite frukost och se om de andra behagar vakna snart. Ska berätta om gårdagen sen, kul att ni är så många som gillar att läsa om Spanien! (Gör ni det inte så blandar jag upp med recept så ni får väl scrolla lite)

KRAM

22

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00