Coca-Cola ribs i Crockpoten

DSC_5027

Hej hej

Sitter här med kaffekoppen medan diskmaskinen kör ett varv och solen går upp tänkt jag säga men i dag är det molnigt så den lär vi inte se. Vilket passar oss perfekt för i dag har vi planerat in en heldag med shopping på La Zenia. Ska försöka ta reda på hur man tar sig dit med buss istället för taxi, dyrt i längden även om det är billigt. Behöver lite allt möjligt från skruvar och wifi-förstärkare till solglasögon och kaffekoppar, glas och skoställ, vinställ och kuddar. Ett besök på Zara och Primark är alltid ett måste. Och köpa på mig fler av mot favoritläppstift som jag upptäckte sist fortfarande säljs i Spanien 🙂 Just det där med wifin kanske vi borde skippa, som det är nu har vi ingen täckning i sovrummen, varken på vårt wifi eller mobiloperatörerna så man kan varken messa, surfa eller ja göra nånting när man lagt sig = man går upp på morgonen, även barnen! Olivia ser man annars knappt innan lunch om hon får bestämma men nu tassar hon ut med mobilen till vardagsrummet så fort hon vaknat 😉

Testade att koka revben i crockpoten innan vi for hit och huuuur möra blev de inte? Nästan för möra, rasade i princip i sär när jag skulle skära dem. Gjorde Coca-cola kokta revben (poppis amerikanskt) och det blev verkligen supergott och är ju löjligt enkelt. Lite sugen på att ha en Crockpot här nere också för det är ju så himla smidigt, den kan stå och tillreda maten medan man är på stranden eller ute och far om dagarna och så kommer man hem till lagad middag.

Detta är superenkelt och en sån där riktigt amerikansk klassiker. Man behöver: revben, salt & peppar, Coca Cola, färdig bbq-sås. Och en slowcooker. (Har man inte det kan man såklart koka dem i kastrull också).

IMG_2245
IMG_2247

Coca-Cola revben i crock pot
4 port (eller 2 stora, beror lite på vad man äter till ;))

ca 1,5 kg revben
salt & peppar
33 cl Coca Cola
BBQ sås

Skär revbenen i två bitar och lägg i crockpoten. Salta och peppra och häll över ca 1 dl bbqsås. Häll över coca colan och ställ in värmen på låg och 8 h. Fiska upp köttet försiktigt när de är klara och lägg på en plåt med backpapper och pensla med bbqsås. Grilla dem sedan i ugnen, 225 C tills de fått lite fin färg. (Eller skär dem i bitar först som jag gjorde men som sagt är det väldigt mört så det rasar nästan i småbitar då, enklare att grilla dem i större bitar).

DSC_5022
IMG_2248
IMG_2254
DSC_5018
DSC_5021
DSC_5025
DSC_5028

Försvinnande gott. Snart grillsäsong också så då kan man skjutsa på dem på grillen i stället för lite extra god yta. Yummi!!

Nu tassade min lille upp och virade in sig i en filt bredvid mig. Ska göra oss lite frukost och se om de andra behagar vakna snart. Ska berätta om gårdagen sen, kul att ni är så många som gillar att läsa om Spanien! (Gör ni det inte så blandar jag upp med recept så ni får väl scrolla lite)

KRAM

 1. Så kul att läsa din blogg! Vi har haft hus här sen oktober-17, (Los Balcones) så vi är ff rätt nya och det är kul att läsa dina tips! Tänkte tipsa dig om en affär som heter Casa! Massor rolig inredning, men även glas, porslin, ljus, mm! Ha det gott! / jessica

  1. Den är underbar, köpt en hel del pynt och piff där! Grattis till ert boende! Kram

 2. Har ni testar med förstärkare på internatet via el uttaget?

  1. Köpt en sån nu och hoppas det funkar! Kram

 3. Mysigt och roligt att läsa om livet i Spanien : ) Räknar dagarna till vi åker ner. Men älskar också att läsa dina matinlägg. Hämtar mycket inspiration från din blogg. Har följt dig länge men inte varit så aktiv när det gäller att kommentera. Ha en fin tisdag! // V

  1. Vad roligt att du följer och gillar! Förstår att du längtar hit! Kram

 4. Monica skriver:

  Hej! Väntar med spänning på en visning av lägenheten👍Tack för en annars bra blogg med mycket uppdatering och spännande innehåll/ kram Monica

  1. Tack tack! Kul att du gillar. Kram

 5. Anna skriver:

  Det går direktbuss från centralstationen mitt i stan!

  1. Tack. Vet du vad den heter? Och hur lång tid det tar? Går man av vid köpcentrumet? Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..