Pigs in a blanket – med senapsdipp

dsc_7450

 

Hej hej

Här kommer en gammal favorit som passar lika bra som mellis, tilltugg till fördrinken, till barnkalaset eller nattamat. Pigs in a blanket! En favorit, både hos små och stora. Busenklet att göra också och godast tycker jag de är att doppa i en sötstark senap.

Pigs in a blanket

1 förpackning prinskorv
1 förpackning färdig smördeg på rulle
1 ägg
vallmofrön

Skär smördegen i strimlor lite smalare än korvarna. Rulla in varje korv i en smördegsremsa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Tillaga i ugnen, 200 C, ca 10 min tills smördegen fått fin färg.

 

dsc_7433
dsc_7434
dsc_7435
dsc_7437
dsc_7443
dsc_7447
dsc_7448
dsc_7452

 

Honungssenap

1/2 dl hett vatten
1 dl senapspulver
1 dl vispgrädde
1 dl honung
1 dl olja
1 tsk vinäger
salt

Blanda det heta vattnet och senapspulvret och rör ordentligt till en kletig massa. Tillsätt resterande ingredienser och vispa med elvisp tills det är slätt och fluffigt. Smaka av med salt. Häll över i en burk med lock och förvara i kylen. (Godast när den stått till sig ett par dagar).

 

dsc_7426
dsc_7430
dsc_7455

 

Servera pigs in a blanket nylagade/ljumna med dippsås till. (Barnen föredrar ketchup, jag föredrar senap). Mums!!

 

dsc_7457

 

KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..