ANNONS

Coffe & Tapa

/
IMG_3310

Hej hej

Älskar att tassa upp innan familjen och sätta mig med datorn och en kopp kaffe och njuta av stillheten medan solen går upp och gatorna vaknar till liv. Att ”dagboksblogga” är rena semestern och ren avkoppling jämfört med receptinlägg, tror det är svårt att förstå hur mycket jobb det faktiskt ligger bakom såna inlägg och att leverera. Men nu har jag semester och njuter av det!En av saker jag älskar med att bo i stan är att sitta och titta på gatulivet och grannar och fundera på vad de gör och vart de ska. Som en liten dokusåpa. Alltid liv och rörelse året om. Får många frågor om varför vi valde just det området vi valt och våra kriterier var i stort sett: lägenhet (inte hus), varsitt sovrum, 2 badrum, tillgång till pool, balkong med sol, mitt i stan med nära till restauranger och liv och rörelse året om, inte vara beroende av bil och ha nära till stranden och ett rikligt restaurangliv och uteserveringar längs havet. Sen klickade vi i dessa val på alla möjliga fastighetssidor och finkammade nätet dag och natt i jakten på lägenheten med stor L. Och fann den tillslut, den som var perfekt för just oss <3

IMG_3311
IMG_3314

I går eftermiddag fick vi nog av slappande och tog en promenad bort på andra sidan udden av Del Cura mot Los Locos (väldigt många stränder här, Del Cura är den mitt i stan och ”vår” strand). Rör oss sällan ditåt men det är dags att vidga vyerna lite. Såg tips om Coffee & Tapa så det var vårt mål. Strax utanför ligger en liten lekpark, smidigt med barn som inte vill sitta still.

IMG_3331

Har de inte glömt ett e? Kanske är nåt spanskt jag inte känner till..

IMG_3317
IMG_3318

Dryckespriser stod inte med på menyn men det visade sig att ett glas rosé kostade 1,5 €. (ca 15 kr alltså). Det borde de ju skylta med kan man tycka 🙂

Beställde in lite blandade rätter/tapas och fick i hop en otippat god mix men lite väl mkt friterat/panerat. Tror vi ätit minst nåt friterat varje dag. Rullen med skinka kallas Flamenquin och var riktigt gott, såna ska jag testa att göra hemma! Den lilla grytan med tikka masala var nog det godaste (supergod!), kycklingen var panerad med crispy giant corn vilket inte är min favorit men däremot Mickes så han var glad. Dessa små croquetas är poppis och finns på de flesta menyer. Fyllda med en slags tjock bechamellkräm och smaksatt med olika saker, ofta jamon. Lite äckelgoda sådär om ni förstår hur jag menar. Jag kan äta max en.

IMG_3320
IMG_3321
IMG_3326
IMG_3323
IMG_3324
IMG_3327

Mysig utsikt över havet, lugnt och skönt. Här stannar jag gärna till för en tapa eller två  igen. Stenig strand här till barnens lycka som älskar att leta stenar.

IMG_3340
IMG_3343

Vid 15.30 försvann dock solen från uteserveringarna här borta så efter maten gick vi bortåt del Cura igen där solen fortfarande värmde. Fullt på de flesta uteserveringar så vi gick ända bort längs strandpromenaden till Bella Mar Beach, strax innan tivolit. Lite av en turistfälla och onödigt dyrt men här har man solen längst och så härlig utsikt över havet och spatserande människor. En cappuccino med vispgrädde satt fint och Sebbe fick sina efterlängtade churros.

IMG_3350
IMG_3351
IMG_3358
IMG_3368
IMG_3369
IMG_3371

Det är många gråa slitna byggnader och gator här i stan men de piggas upp med härliga målningar, älskar sånt!

Det blev en hemmakväll med lite smått och gott. Köpte två kronärtskockor (0,65 Euro för båda) som jag kokade och åt med smör och salt, mmm. Och en carpaccio med tryffelcreme (recept HÄR).

IMG_3376
IMG_3377
IMG_3380
IMG_3381
IMG_3379

Rostade mackor utan kanter – barnens dröm 😉

Strålande sol i dag och inte ett moln så långt ögat når,  men vi ska först ge oss i väg till Habaneras (ett lite mindre köpcenter) innan det blir strandhäng, så nu ska jag väcka alla som sover. Och skicka ner Micke att köpa en påse nyfriterade churros från kiosken runt hörnet.

KRAM

16

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00