ANNONS

El Patio Chico & La Boca

/

IMG_3503

Hej hej

Lite restaurangtips från de senaste dagarna. En kväll kilade vi till El Patio Chico. Detta ställe får alltid så goda rekommendationer, stället i sig är inte särskilt stort och ser inte mycket ut för världen kanske, ganska trist med dåligt ljus och tråkig inredning, men känns samtidigt väldigt spanskt och det har ju sin charm. Behöver inte alltid vara så modernt och fancy. Maten är fantastiskt god.

IMG_3491
IMG_3495

IMG_3505
IMG_3508

Åt deras chévresallad som serveras som ett torn med parmachips på toppen, gratinerad getost under och en salladspuck klädd med jättetomater runt om och inuti gömmer sig en sallad med russin, kiwi, marmeladkuber, mandlar osv. Den är SÅ god! Och deras vitlöksräkor med duktigt mycket vitlök är också grym! (minus för bajsränder kvar dock). Barnen delade på en portion fläskfilé med potatis. Sebbe älskar denna, Olivia åt en skiva men det var mycket för att vara hon. Inte det lättaste att ha med kräsna barn på restaurang, det blir många restauranger man får skippa där det inte finns nånting de kan tänkas äta och ofta slutar det med bara pommes och det är ju ingen hit i längden eller så chansar de på något men gillar inte och man får kasta (eller sleva i sig det själv).

IMG_3511

Desserter gillar hon dock (inte Sebbe såvärst) så hon beställde denna skapelse som var en nybakad brownie (lite väntetid på denna men den bakades medan vi väntade, all mat är superfräsch och färsk) täckt under ett hölje vit choklad och toppades med smält choklad som gjorde att kupolen sprack och kakan kom fram. Den var supergod!

IMG_3645

I går kväll testade vi La Boca som vi gick förbi tidigare på dagen. Hade spanat in bilder på nätet och det såg ljuvligt ut. Goda omdömen på tripadvisor också men jag tror vi hade lite otur med servicen. Ganska nonchalant och första servitören gick från bordet mitt i beställningen och kom inte tillbaka..? Nästa frågade om vi ville att han skulle rekommendera något, javisst. Då rekommenderade han deras anka men la till att den tyvärr är slut i kväll. Bra tips då 😉

IMG_3719

Dyr barnmeny, barnen beställde pizza och den kostade 100 kr! För en trist minipini-fryspizza! Frågade nämligen om det gick att få utan skinka men det gick inte för de var fryspizzor.. Inte värt 100 kr. Beställde bara en dessutom eftersom vi tänkte att en 100-kr pizza är rätt stor.

IMG_3707

Men resterande mat var väldigt fint presenterad och upplagd. Laxen till förrätt var supergod.

IMG_3723
IMG_3720
IMG_3731
IMG_3733

Likaså var wienerschnitzeln även om den var på fläsk istället för kalv men bean smakade som blåband på påse 😉 Både plus och minus här alltså, snygga rätter, några väldigt goda, stor minus för barnpizzan.

I kväll blir det nog kylskåpens hemma framför Melodifestivalen.

KRAM

5
49

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00