Hemlagad moussaka, hemkörd sallad och upphämtat skönhetsgodis

Innehåller reklam för Wolt och annonslänkar för Nordicfeel

IMG_4016

Hej hej

Haft en skön tisdag? Jag har! Fast jag är s å s å s å å trött så jag ska lägga mig tidigt i dag tänkte jag. Fast det tänker jag ofta och det blir aldrig så. Somna senast 23 är målet iallafall.

I dag blev det Moussaka på menyn. Barnen har precis ätit den. Eller ”ätit”. Åt väl nån tesked var, rynkade på näsan, petade ur all aubergine och såg ut som de skulle avlida. Kul som vanligt. Micke är inte hemma än så jag väntar på honom och jag tycker iallafall det ska bli suuupergott. Luktar magiskt! Som rena pepparkaksbaket 🙂 Köttfärssåsen lät jag gå i crockpoten under dagen medan jag for runt och gjorde annat.

Man kan ha potatis i också om man vill men jag brukar köra utan. Blir en god middag låg på kolhydrater.

 

Moussaka
6 port

2 st stora auberginer
ca 2 tsk salt

Köttfärssås:
500 g färs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
200 g krossade tomater
3 dl vatten
3 msk tomatpuré
2 tsk socker
2 tsk kanel
1 1/2 msk oregano
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 tsk torkad persilja
1 tsk svartpeppar

Bechamel:
50 g smör
3 msk mjöl
2 1/2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
2 1/2 dl riven gouda
+ 1 dl att toppa med

Skär auberginerna i tunna skivor och strö salt på dem. Låt ligga och dra ca 20 min (medan ni gör köttfärssåsen och bechamellen) så hinner saltet dra ut onödigt vatten. Torka sedan av dem med hushållspapper och stek skivorna i olja så de får färg på båda sidor.

IMG_4023

Hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i olja. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den får färg. Tillsätt kryddor, tomatpuré och krossad tomat. Häll på vatten. Låt puttra ca 30-45 min.

IMG_4018

IMG_4020

Smält smöret till bechamellen och rör ner mjölet. Tillsätt grädde och mjölk, salt och svartpeppar (snåla inte med svartpepparen). Låt koka upp och sjud några minuter. Ta såsen från värmen och rör ner riven ost tills den smälter.

IMG_4046
IMG_4049

Häll lite bechamell i botten på en form. Varva aubergine och köttfärsröra och avsluta med resterande bechamell. Toppa med lite riven ost. Gratinera moussakan i 200 C ca 30-45 min.

IMG_4051

IMG_4056
IMG_4055

Servera med en god sallad, fetaost och en klick tsatsiki för den optimala grekiska känslan 🙂 Mums!

IMG_4031

Och apropå sallad så beställde jag faktiskt hem lunch i dag via Wolt. Tips: Anger ni koden MATPLATSEN50 så får ni 50 kr rabatt på första ordern. Ladda ner appen om ni inte har den och skriv in koden så har ni den aktiverad tills nästa gång ni vill beställa (om ni inte gör det på en gång). Finns ju allt från fika, till ostbrickor, skaldjur, pizzor, hamburgerkedjor, texmex och alla möjliga kök.

IMG_4034
IMG_4035
IMG_4036

Beställde även så vi har lunch i morgon och testade ett nytt ställe jag inte provat förut. ”Sallad &”. Sååå himla goda fräscha och snygga sallader! Verkligen supergoda. Rekommenderas varmt.

IMG_4041

Åt min framför Stranger things som jag började kolla på i går. Hittills riktigt spännande och jag ÄLSKAR 80-talsmiljön. Har ni sett den?

IMG_4058

Micke åkte förbi posten nyss och hämtade ut lite godsaker jag beställt.

IMG_4060

DETTA är och förblir den bästa deon. E v e r.

IMG_4064

Fick tips om DENNA concealer som ska vara en lifesaver (jag tog yellow beige).

IMG_4065
IMG_4067
IMG_4069

Sen blev jag såå nyfiken på en sån HÄR skinroller. Nån som testat? När jag kikade på The Morningshow sitter nämligen Jennifer Aniston och rullar med nånting i ansiktet (en sån här hoppas jag) och det mååååste ju vara tack vare den hon är så fräsch 🙂 (jag köpte den som är 0,5 mm, ni kan läsa om vad de olika storlekarna lämpar sig till)

IMG_4070

Och sen har jag ju hört sååå mycket bra om DESSA rengöringar från Foreo. Hade tänkte köpa mig en i födelsedagspresent men det blev inte av förrän nu. Men hur gör man??? Har ingen aning, haha. Hjälp någon?

Nu blir det strax middag och Farmen. Och semlor till barnen. De är väl fortfarande hungriga 😉

KRAM

 1. Kim skriver:

  Åh nu kommer jag och är en sån där partypooper men jag har haft min skinroller i typ två år eller så. Sen sa tjejen som gjorde ansiktsbehandling på mig att jag borde sluta använda den omedelbart. De är för svåra att göra rent ordentligt (vilket hon har rätt i) och många har tydligen nålar som gör mer skada på hyn än nytta eftersom det inte är en expert som kan kontrollera hur djupt in i hyn man trycker den. Har inte sett videon med Jennifer Aniston men tänker att det kanske är en face sculpting tool hon använder?
  https://www.kicks.se/kicks-beauty/hudvard/ansiktsvard/rengoringsborstar/jade-roller-pink?gclid=CjwKCAiA7t3yBRADEiwA4GFlIw7M6DOBERzajGOusHr3ow05cWSEfAPTZg7G_gZSKu48I6ABsr3dzxoCTMkQAvD_BwE

  Anyway. Man ska prova sig fram vad som passar en själv såklart så den kanske funkar jättebra för dig. Men tänkte bara föra vidare vad jag fått för info. Hoppas det inte blev för negativt, haha. 🙂

  1. Det kan det mycket väl ha varit, får testa en sån också 😂 Tack för tips. (Ger skinrollern ett försök också, läst mkt gott om den men att rengöring är viktigt) kram

 2. Petra skriver:

  Hej,
  i en ”riktig” (grekisk) moussaka har man ägg i mjölksåsen också, det kanske kan vara något för extra protein/mättnad?
  mvh
  Petra

  1. Ja denna blir ju mer ”såsig” som en lasagne. Ägg ger ett tjockare täcke över, gott på olika sätt. Testar det nästa gång! Kram

 3. Fukta ansiktet, lägg en klutt rengöring på Foreon och rör den i cirkelrörelser över ansiktet.
  Jag har haft min i nån månad och den är underbar! Ansiktet känns så fräscht!

  Deon, vad är så bra med den?
  Jag letar ny favorit nämligen :).

  Kram

  1. Den är rätt liten och nätt kula jämfört med många andra = lättare att applicera, blir inte kladdigt och kletigt och framförallt håller så bra, torrt och luktar gott. Inte hittat nån med lika bra resultat! Kram

  1. Och tack för instruktioner! 🙂

 4. Här innebär moussaka köttfärs, bechamel och potatis, iiiinga grönsaker 😂 skolvarianten 🙂

 5. Åh vad roligt! Klickade hem en Foreo i eftermiddags. Ska bli spännande att testa, det jag läst om dom så är dom ren m a g i för huden.

  Sallad& har supergod sallad, men testa Highroller från Red Fellas också, med vitlök- och limedressing!

  Kram

  1. Tack för tips, det ska jag göra!! Vi får ses snart och jämföra våra magiska ansikten. 😉 kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..