ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kebab på plåt

/

Hej hej

Har ni testat hemlagad kebab tidigare? Jag brukar ju göra DENNA rullen som man hyvlar, suuupergott. Men tar sin tid. Använde samma recept men plattade ut det på en plåt istället, snabbt och smidigt! Tillsatte även lite kebabkrydda, det blir så god smak av den.

Hemlagad kebab på plåt

2 msk svartpeppar, grovmalen
2 tsk salt
2 msk lökpulver
1 msk kebabkrydda
1 st ägg
1 kg blandfärs
1 msk spiskummin
3 st vitlöksklyftor

Blanda all smaksättning med ägget i en bunke och blanda sedan i köttfärsen. Knåda (gärna i maskin) så färsen blir jämn och platta sedan ut den på en plåt. In i ugnen 200 C ca 15-20 min. Skär det sedan i mindre bitar (och stek gärna på det i lite smör/olja i en stekpanna innan servering för knaprigare yta.)

Servera i pitabröd, på en pizza eller som kebabsallad. Såå gott och smakrikt!

Här har dagen gått i ett rasande tempo, har dels letat chips utan framgång (se min instagram-story, nån som vet om de säljs ut nånstans? Verkar utgått ur sortimentet nämligen, suck.) och en himla massa annat på språng.

Kom precis innanför dörren och ska kasta i mig lite sen lunch innan jag ska i väg på ett företagsevent med bloggkollegorna i stan. När ska jag hinna se dagens dos av Stringer things undrar jag??? 🙂 Helt fast.

KRAM

8
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00