Kebab på plåt

DSC_0938

Hej hej

Har ni testat hemlagad kebab tidigare? Jag brukar ju göra DENNA rullen som man hyvlar, suuupergott. Men tar sin tid. Använde samma recept men plattade ut det på en plåt istället, snabbt och smidigt! Tillsatte även lite kebabkrydda, det blir så god smak av den.

DSC_0924
DSC_0935
DSC_0923

Hemlagad kebab på plåt

2 msk svartpeppar, grovmalen
2 tsk salt
2 msk lökpulver
1 msk kebabkrydda
1 st ägg
1 kg blandfärs
1 msk spiskummin
3 st vitlöksklyftor

Blanda all smaksättning med ägget i en bunke och blanda sedan i köttfärsen. Knåda (gärna i maskin) så färsen blir jämn och platta sedan ut den på en plåt. In i ugnen 200 C ca 15-20 min. Skär det sedan i mindre bitar (och stek gärna på det i lite smör/olja i en stekpanna innan servering för knaprigare yta.)

DSC_0926
DSC_0930
DSC_0931
DSC_0933

Servera i pitabröd, på en pizza eller som kebabsallad. Såå gott och smakrikt!

DSC_0946
DSC_0954

Här har dagen gått i ett rasande tempo, har dels letat chips utan framgång (se min instagram-story, nån som vet om de säljs ut nånstans? Verkar utgått ur sortimentet nämligen, suck.) och en himla massa annat på språng. Kom precis innanför dörren och ska kasta i mig lite sen lunch innan jag ska i väg på ett företagsevent med bloggkollegorna i stan. När ska jag hinna se dagens dos av Stringer things undrar jag??? 🙂 Helt fast.

KRAM

 1. Malin skriver:

  Här satt jag och funderade på vad jag skulle göra för middag till ikväll…. och här fick jag lösningen! Tack Viktoria!

  1. Kul, det är supergott! Perfekt för en fredag. Tips, väldigt gott att göra kebabrulle i liba-bröd! Kram

   1. Malin skriver:

    Det blev riktigt gott och familjen uppskattade smakerna! Trevlig helg.

    1. Vad kul att höra. Tack detsamma! kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..