Morgonstund har kaffe i mun

DSC_5503

Hej hej

Fler som inte vaknar till innan första koppen kaffe? För mig har det inte ens med koffein att göra (dricker koffeinfritt) men den där varma koppen och doften, den behövs liksom för att väcka kroppen till liv.

DSC_5501

DSC_5497

Har mååånga koppar (nähäää ;)) men favoriten på morgonen är fortfarande dessa billiga latte-kopparna från IKEA vi köpte när vi flyttade in. De rymmer typ en halv liter? (mätte, de rymde 7 dl!). Blir 2-3 såna koppar om dan. Går åt ganska mycket mjölk också, har nog minst 2 dl per kopp. Så olika vad man gillar för mjölk, vi dricker bara röd här hemma (3%, den har kanske olika färg i landet). Och barnen är galna i mjölk så kylen är alltid full med det.

DSC_5496

DSC_5493

Och Nyhetsmorgon. Det hör också till min morgonrutin. Har ofta TVn på som sällskap, ogillar när det är för tyst.

DSC_5511

Hade grannfruarna över på middag i går så just nu går diskmaskinen för fullt. Ska sätta mig och skriva ner vad vi åt strax.

DSC_5504
DSC_5507

Många undrade över märket på ljusstakarna, HILKE heter det! så vackra i sin enkelhet. (Födelsedagspresent från mamma). Appropå födelsedag så fyller Sebbe om ett par veckor och jag har noll idéer på presenter. Han vill ju liksom helst ha pengar att köpa för i spel på mobilen (suck) men han vill ju även ha paket. Några tips på vad man kan köpa till en 9-åring?

KRAM

 1. Bella skriver:

  När jag tänker på en nioåring så tänker jag på typ böcker, sällskapsspel, en dagbok med fina pennor till, en experimentbok/låda, biobiljetter, kläder, prenumeration på Kamratposten- kanske kan hitta nya intressen om han får lite inspiration? 🙂

 2. Emma skriver:

  Våran son är lika gammal och jag känner igen det där med att dom så gärna vill ha paket men egentligen bara önskar sig saker till spelen.🙄
  Var på leksaksaffären häromdagen och då barn en skött sig väldigt bra det senare så sa jag att dom fick välja en liten sak att köpa var. Dottern valde sak på 5 min medans dexter gick runt lääänge men då plötsligt så såg han flera saker han kunde tänka sig. Iaf slutade det att han köpte ett paket som hette Crystal growing, det är alltså att man odlar kristaller. Tror det tar en vecka. Sjukt coolt faktisk man ser varje dag hur det växer och alla i familjen är där och kollar! Kan ju va ett tips om man vi köpa en extra sak där man gör någon annat än spelar 😅
  Han har även fått berätta i klassen om detta och alla verkar spända på att se hur slutresultatet blir!
  Kram

 3. Cykel kanske? Eller airpods? Speldator?
  Vår son önskade sig bara spelgrejor men om jag skulle göra om födelsedagen skulle jag lätt köpt ett utepingisbord med racketar och bollar, SVINKUL (på riktigt) för såväl barn som vuxna.

 4. Nu har han ju redan fått en gamingstol som han ska köpa men tipsar då om en rejäl som är ergonomisk. Den håller längre och är bättre för kropp o rygg.
  Det Är skillnad på stol och stol.

  Tangentbord, mus och skärm så kan han sitta vid sitt skrivbord o köra tv-spel när stolen är inhandlad (ps4 om han har det ställer man snyggt 😅 bredvid, alltså inte liggandes utan köper till ett ställ som den kan stå i)

  Inlines el hockeyinlines, innebandy klubba att spela med ute och ett mål, fotbollsmål, fotbolllskort och pärm, Pokémon kort och pärm
  Kläder, nya vår skor, bok om han läser, brädspel, Ps4-kort el till den konsol han har, biljett till en fotbolls match

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..