ANNONS
Integritet på Tailsweep

Stekt lax (med skinn) och Sandefjordsås

/

Hej hej

Kan det här vara något för helgen kanske? Steka lax i stekpanna blir så saftigt och gott, föredrar det framför ugnsstekt. Gärna med skinnet kvar.

Lätt att tillaga: salta och stek i rikligt med smör. Börja med skinnet nedåt i 3 minuter. Vänd laxen och stek ytterligare 3 min. Ta den från värmen och ställ på ett lock och låt stå en stund. (För exakt temperatur så stick ner en termometer i tjockaste delen och låt den gå till 53-55 C innan ni stänger av värmen).

Till laxen gjorde vi en Sandefjordsås. Enklaste och godaste såsen till fisk? Består i princip bara av grädde, creme fraîche och smör, vad kan gå fel liksom 😉

Sandefjordsås
4-6 port

2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
200 g smör
en skvätt citron
salt & vitpeppar

Koka upp grädde och cremefraiche och låt sjuda på medelvärme så den reduceras något. Sänk värmen och rör ner smöret i tärningar (efter smöret gått i får den inte koka för då skär den sig), smaka av med citron, salt och vitpeppar. (Såsen går bra att smaksätta med gräslök eller dill om man vill. Eller romkorn.).

Servera med stekta grönsaker och pressad potatis eller mos och toppa med räkor och en klyfta citron. SÅ gott!

Vad vi ska äta i helgen har jag ingen aning om. Hade tänkt mig en trerätters till fredagsmyset och en fördrink med tilltugg innan det. Men vad? Just förrätter tycker jag är svårt att variera, vad har ni för favoriter?

KRAM

10
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00