ANNONS

Tacosoppa!

/

Hej hej

Här kommer en soppa som går hem hos alla här hemma. Mild och god tacosoppa som serveras med nachochips vid sidan om.

Busenkel soppa. Man kan ju stoppa ner lite vad man vill, majs och paprika brukar vara poppis. Jag gör den lite mer plain, tycker det är godast med bara köttfärs och potatis. Och sen toppar jag med creme fraîche och k o r i a n d e r (men bara till mig). Mmmmm!

Servera nachochips till, ett måste. Gärna med ostsmakl!

Tacosoppa
4 port

500 g nötfärs
1 gul lök
4 potatisar
5 dl vatten
500 g passerade tomater
1 förp tacokrydda
1 tsk socker
1 kalvbuljongtärning
salt & peppar

Bryn lök och färs i lite smör i en gryta. Häll på vatten, passerade tomater, kalvbuljong och kryddblandningen. Skala och skär potatisen i tärningar. Lägg i dem och låt soppan puttra tills de blivit mjuka. Smaka av med lite socker, salt & svartpeppar.

Något för tacofredagen i morgon kanske?

KRAM

1
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00