ANNONS

Nämen :)

/

Innehåller reklam genom annonslänkar för Matsmart och Ellos

IMG_4503

Hej hej

Då var det freeeedag igen! Ibland går det läskigt fort? Man blir nästan överraskad när man vaknar och inser att det är fredag. Glatt överraskad.

Här i Örebro kan man nästan tro att man vaknade upp till ett vinterlandskap i dag, i morse var det minusgrader och frost och dimma och har varit sen dess så det ser ju riktigt vitt ut ute. Mysigt? Ja men jag tycker det. Saknat det vita i år. Slog till på stort och bakade pepparkakor i morse bara för det hehe. Gjorde ”partypinnar” med pärlsocker på och några kyssar som bordsplacering till kvällens middag. Luktar jul här hemma, blir alldeles nipprig. Och sugen på julmat! Tur det är påsk snart.

IMG_4522

Hade en oöppnad deg kvar från i julas som sjöng på sista versen och här hemma är det den näst mest populära kakan så det blir nog en glad överraskning. (1:a platsen tar Oreo hos Sebbe och Chips Ahoy för Olivia.)

IMG_4490
IMG_4491
IMG_4492
IMG_4497
IMG_4527
IMG_4526

Packade upp leveransen från Matsmart som jag beställde. Alltså senapen, yum!!! Det får bli korv till lunch 🙂 Och fredagsdrinken kanske får bli en Margarita? Och tilltugg blir gratinerade krustader med söt/salt mjukost. Hollandaise till helgens Eggs Benedict. Och nån kommer ju bli överlycklig över kakburkarna med 3 sorters Oreo i!

Allt köpt hos Matsmart alltså och till typ hälften av priset mot vad det skulle kostat i butik. (Och gratis hemkört) HÄR hittar ni hela sortimentet, alltid nya kampanjer att fynda och roliga produkter!

IMG_4470
IMG_4474
IMG_4473
IMG_4472
IMG_4486
IMG_4477
IMG_4478

Till barnen har jag pimpat festliga mello-flaskor av hallonsodan. Superenkelt, bara klistra på ett par ögon och glittrig nos så voila…!

IMG_4479
IMG_4482
IMG_4485
IMG_4484

Hur gulliga?? Redo för både fredagsmys och mellofest!

Och sen bakade jag lite gofika. Älskar all slags tosca/kola och testade ”Vesuvio” som är en kondisbit med mandelmasseskal, chokladtryffel och kolakräm med mandelsplitter. Nåt mer kul man kan göra med mandelsplitter tro? Köpte några påsar 🙂

IMG_4536

Vesuvio, kondisbit
ca 16 st

aluminiumformar
400 g mandelmassa

Tryffel:
200 g mörk bakchoklad
1 dl vispgrädde

Kolatäcke:
2 dl vispgrädde
25 g smör
2 dl socker
0,75 dl ljus sirap
1/2 msk vaniljsocker
en liten nypa salt
100 g mandelsplitter

Koka upp gäddan till tryffeln och ta från värmen. Hacka chokladen och rör ner den i grädden tills allt smält. Låt stå och svalna. Klä formarna med mandelmassa. Grädda i 200 C 5-8 min tills de fått fin färg. (Varierar mellan ugnar så håll koll så de inte bränns). Fyll dem med tryffel och ställ kallt att stelna.

Koka kolakrämen. Tillsätt alla ingredienser i en kastrull utom mandeln. Låt koka några minuter tills kolakrämen tjocknar och blir seg. smaka av med en gnutta salt. Rör ner mandeln och toppa de kalla kakorna med detta. Låt kallna.

IMG_4489
IMG_4498
IMG_4499
IMG_4500
IMG_4529
IMG_4536
IMG_4538

Gott! Och ganska mäktigt, en klick vispgrädde till för att lätta upp och en kopp kaffe till blir nog perfekt.

Sen fick jag äntligen upp min nya tavla! Är det något jag har svårt att hitta så är det tavlor jag gillar. För några år sedan köpte jag två tavlor till allrummet, de älskar jag.

IMG_2264-2

Och nu hittade jagtavlan till sovrummet! Den passade in som handsken, supernöjd. Hade gärna haft fler i samma serie men vi har rätt ont om väggar faktiskt. Kanske till Spanien? HÄR hittar ni stort utbud av tavlor och posters och just detta märket hittar ni HÄR. Och prick denna tavla på kampanj HÄR.

IMG_4469
DSC_5381
DSC_5379

Så här sitter jag nu med obäddad säng vid mitt lite stökiga skrivbord och avslutar dagens pappershögar och rundar av mot helg. Barnen slutar strax och då ska vi baka Pepa pig cupcakes, förbereda kvällens 3-rätters (kräver en sväng till affären först) och hyra film! Något trevligt tips på en film som passar hela familjen? Det behöver inte vara svenskt tal och inte för barnsligt för då smiter tonåringen 😉

Hoppas ni får en hääärlig fredag! Ni får ju jättegärna berätta vad ni hittar på och vad ni äter vet ni 😉

KRAM PÅ ER!

17

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00