ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mör kycklinggryta i krämig sås – smidig vardagsrätt

/

Godmorgon

Här har vi studiedag och barnen är lediga så jag såg fram emot sovmorgon. Vaknade av mig själv 06.15, 5 min innan min klocka vanligtvis ringer. S u c k. Barnen sover dock fortfarande..

Lika bra att gå upp och göra nån nytta då. Ska även se klart Stranger things, tror jag har 2 avsnitt av säsong 3 kvar och denna säsong suger. Första säsongen var ju såå bra, 2:a helt ok men 3:e har ju spårat helt. Måste se klart ändå. Sjukt sköna 80-talskläder dock!

Denna kycklinggryta gjorde jag i veckan och det blev sååå gott. En variant på ”mööööra kycklingfiléer” (ett av de mest populära recepten i arkivet). Har fått dille på att laga mat i min crockpot. Funderar på att packa med den till Spanien framöver (eller kanske köpa en på plats är smidigare ;)), tänker att man kan sätta på en gryta på morgonen när man piper ner till stranden så har man middagen klar när man kommer hem. Men det är ju så himla enkelt och blir så mört och gott!

Hade i princip ingenting hemma (kolla hur kul salladen blev – bara isbergssallad hehe) men hittade ett paket strimlad kycklinglårfilé i frysen och tinade upp och gjorde denna rätt på. Så så sååå gott! (Går bra att göra i en vanlig gryta med)

Mör kycklinggryta i Crockpot

4 port:
1 pkt strimlad kycklinglår (ca 600 g)
3 dl vispgrädde
150 g philadelphiaost
2 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta

Bryn kycklingen hastigt i pannan (kan hoppas över). Blanda allt till såsen och häll över kycklingen. Ställ in slowcookern på låg och 6 timmar. (Eller låt den puttra på spisen på medelvärme tills kycklingen är genomstekt och mör). Smaka av med salt och peppar och server med ris och en god sallad.

Nu en kopp kaffe och beta av den där serien.. Sen såg jag att det kommit säsong 2 av LIAR, det blir nästa att se!

KRAM

20

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00