ANNONS

Drinktips och världens enklaste tilltugg

/

IMG_4849

Hej hej

Tack för alla serietipsen i inlägget nedanför, fortsätt kika in där och tipsa. Och ta del av tipsen!!

I fredags kikade lite grannar förbi på en snabb aw kring köksön. Älskar att umgås så, man kommer förbi i mjukiskläderna lite när det passar, minglar lite och snackar om veckan och världsläget och vad det än kan vara, dricker och äter nåt litet och sen kilar alla hem till sitt och tar fredagskväll.

IMG_4850

Bjöd de vuxna på en Passions-Mojito! Friskt och syrligt och gott. Gjorde mitt vanliga Mojitorecept men tillsatte ungefär 1 1/2 passionsfrukt per glas. Dekorerade med torkade blodapelsiner. Vill ni ha såna så passa på att torka dem NU, de börjar bli svåra att få tag i då säsongen tar slut. (Jag torkar dem så HÄR).

IMG_4847

PassionsfruktsMojito 
1 drink

5 cl rom (Havana Club Añejo 3 Años)
3 cl pressad lime
1 1/2 passionsfrukt
3 cl sockerlag
en skvätt sodavatten
1/2 kruka mynta
1/2 lime i klyftor

Blanda pressad lime och myntablad i ett glas. Muddra försiktigt och häll på rom, passionsfrukt och sockerlag. Detta får gärna stå och dra i kylen några timmar eller över natten. Fyll ett glas med krossad is. Häll på drinken och toppa upp med en skvätt sodavatten (ca 3-4 cl inte mer). Dekorera med en myntakvist och en klyfta passionsfrukt eller valfri frukt.

IMG_4854

Till detta gjorde jag ett så himla gott tilltugg som vi åt ofta förr. Brie-puffar! Världens enklaste, man behöver bara brieost och en micro 🙂

IMG_4839
IMG_4840

Skär kuber av brie-ost (ca 1,5 cm) och lägg dem i små bakformar/knäckformar på en tallrik. Kör i micron ca 3-5 min. Tiden beror lit spå sorten på osten och ugnen så håll koll. De ska puffa upp och börja se lite svagt gyllene ut. Ta ut dem och låt svalna. Servera ljumna eller kalla, gott vilket som. Blir som sega frasiga kexbollar med brieostsmak. Beroendeframkallande!!

IMG_4843
IMG_4844

(Jag använde Icas egna brie petite nu men brukar även göra dem på president).

Har ni något gott tilltugg ni kan tipsa mig om??

KRAM

20

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00