Lite gott jag ätit på sistone..

Innehåller reklam för Wolt

IMG_4874

Hej hej

Laddar upp bilder från kameran och sitter och redigerar inför kommande recept. Men några saker finns redan i arkivet, man har ju sina favoriter man gör om igen. Som räkmackor. Kanske inte behöver någon beskrivning ens men dessa gör jag med bröd (eller inte bröd) underst, toppar med sallad, skagenröra, kokt ägg, majonnäs, tomat, gurka och en hög med handskalade räkor (helst hemmaskalade). Överst en skiva citron eller blodapelsin. Snart slut på säsongen på det sistnämnda så jag passar på. Älskar blodapelsin. Ju syrligare ju godare.

IMG_4878
IMG_4875

Gärna dill också! Men det har man ju sällan färsk hemma, blir dålig snabbt tyvärr så det köper jag bara när jag vet jag ska använda den bums.

IMG_4880
IMG_4881

Detta såg ut som ett slagfält, tog för liten tallrik och jaja vad gör det om hundra år 🙂 Det är iallafall den italienska köttsoppan som är sååå god, så testa den! Recept HÄR.

IMG_4856
IMG_4863

Och smash burgers har vi ätit gjorda på högrev från Robertsons. Detta är något av det godaste som finns faktiskt! Stek i massor med smör på hög värme så det blir så där karameller yta och pressa hårt. Intstruktioner HÄR.

IMG_4862

Sen har det blivit en hel del hemkört/take away också. Tycker det är viktigt att supporta restauranger i dessa tider, så även om man inte vill/kan äta ute så beställ gärna hem eller för avhämtning om ni vill och kan. Många restauranger erbjuder mat för take away nu och ansluter sig till leveranstjänster.

Beställer ni hemkörning eller avhämtning via Wolt så får ni 50 kr rabatt på första beställningen med MATPLATSEN50.

IMG_4868
IMG_4867
IMG_4866
IMG_4870

Dessa åt vi i helgen, båt-pizzor och flatbread-wraps från Zolles fikaroom. Super goda! (Särskilt wrapen med kebab och ostsås). I dag blir lunchen en sallad jag beställt från Sallad& (kika på min insta-storie HÄR). Har ni testat några goda restauranger/maträtter att tipsa om så gör gärna det!

Många som är hemma/jobbar hemma och kikar in oftare än vanligt ser jag så jag ska försöka uppdatera lite flitigare så har ni nytt att läsa när ni kikar in. Hörs om en stund igen!

KRAM

 1. malin skriver:

  Har du slutat med de uppsamlande receptinläggen per månad? Du får hemskt gärna börja med dem igen om jag får önska. Det är omöjligt att hitta ett recept man sett ibland. Det försvinner fort nedåt i flödet på bara några dagar. Gillar din blandade blogg men den blir lite svårnavigerad så de uppsamlingsinläggen var GULD 🙂

  1. Om du klickar på kategorin recept så kommer bara receptinläggen upp men kan fixa samlingar igen. Det var lite menligt bara men det fixar jag! Kram

 2. Är inte hemma (än) men ser ändå fram emot fler inlägg 😀 blir alltid så glad när man tittar in här 😁

 3. Emma skriver:

  Tack för att du finns och lyser upp! Uppskattar alla dina inlägg.

 4. Ullis skriver:

  Älskar den italienska köttsoppan och har gjort den många ggr. Blir alltid lika uppskattad.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..