ANNONS

Kokosbåtar med kitkat

/

DSC_5312

Hej hej

Just njutit av en kaffe i solen med några hemmavarande grannar. Denna tiden alltså, vårsolen! Så himla underbart. (Väljer att fokusera på det underbara och inte coronauppdateringar, det läget följer ni bättre på nyheterna 😘)

Hade en massa kokos i skåpet som började närma sig bäst före datum så vi bakade lite olika kakor. Bla dessa stora avlånga kokostoppar och gömde lite choklad i. Gott! Man kan ju ta vad man vill, nougat, dumle eller något annat. Nu hade vi kitkat hemma så det fick det bli.

DSC_5305
DSC_5307
DSC_5308
DSC_5309
DSC_5310
DSC_5312

Sega kokosbåtar med choklad
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g riven kokos (1 påse)
valfri choklad

Smält smöret. Blanda ner kokos, vaniljsocker och socker. Blanda om väl. Knäck äggen och blanda ner dem. Låt smeten svälla 10 munter. Forma toppar i valfri storlek på en bakplåtspappersklädd plåt och göm en chokladbit i varje. Grädda i 175 C 15-20 min. Håll koll så de inte blir brända. Låt svalna och ringla gärna över choklad (eller doppa botten) om så önskas. Mums!

DSC_5315

Ska ta med mig lunchen ut strax och en bunt matmagasin som samlats på hög och leta lite god helg-inspo. Har tagit fram fläskkotletter (filékotletter) ur frysen som jag tänkte vi ska äta i kväll. Lagar sällan fläskkotletter (förutom DETTA recept som är så gott och enkelt så det är löjligt) så kom jättegärna med tips eller recept på vad jag kan göra för det står helt still här. Tack på förhand!

KRAM

6
68

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00