Rödvinsmarinerad entrecote

DSC_5581

Hej hej

Hur har ni det därute? Lämna gärna några rader! Sjuka? Hemma i karantän, vabbar eller jobbar, pluggar eller sitter fast utomlands? Jag har ju ett tacksamt jobb som kan skötas hemifrån (även om mycket avbokas eller läggs på is just nu). Lider med er småföretagare som verkligen går på knäna nu. Måtte det vända snart! Försöker stötta restaurangerna i stan och köper hem middag/lunch titt som tätt. Många bäckar små.

Något positivt istället. Det är ju grillväder. Något att glädjas åt! Och häromkvällen var det nästan grillväder, men tydligen bara nästan så det slutade med stekpanna tillslut. Men nu så! Hela helgen lovar sol. Tycker det är kul att prova olika marinader, så har ni tid och lust får ni jättegärna skicka in era favoriter till mig! Antingen på mail eller bland kommentarerna. Tack <3

Vi provade att göra en rödvinsmarinad denna gång. Blir väldigt mustig och god smak.

DSC_5513
DSC_5517

Rödvinsmarinad
4 port

2 msk hackad rödlök
1 vitlöksklyfta
2 dl rödvin
1 msk dragon
1 tsk timjan
2 tsk honung
1/2 msk kinesisk soya
1 msk olja

Blanda samman ingredienserna och låt köttet marinera minst 1 timme men gärna över natten. Grilla eller stek i rikligt med olja/smör på hög värme till önskad innertemp.

DSC_5526
DSC_5574
DSC_5578
DSC_5585

Köttbitarna var så stora så vi fick inte plats med så mycket annat varesig på tallriken eller i magen 🙂 Men en klick bea och en god sallad är egentligen allt som behövs. Även om pommes också är himla gott 😉

KRAM

 1. malin skriver:

  Sitter hemma och jobbar med maken så länge det finns jobb… Tillhör en riskgrupp för influensa så brukar allmänt dra mig undan i sådana tider. För är det nåt man inte vill just nu så är det att hamna på sjukhus…

 2. Annika skriver:

  Vi är på jobbet och dottern går i skolan. Ingen av oss är sjuka.

 3. Sofia skriver:

  Hej! Här hemma är vi pigga. Kommit hem efter två underbara veckor i Thailand. Jobbar som intensivvårdssjuksköterska så allt rullar på som vanligt med vardag och jobb!

  Önskar dig en trevlig helg
  Sofia

 4. Nazima skriver:

  Maten ser väldigt god ut som allt du lagar och visar! Vi kickade igång grillen i lördags och planerar göra det imorgon med då vi ska ha 11-årskalas för sonen och han har önskat grillade hamburgare och korv som kalasmat, i söndags bakade jag chokladtårtbottensomjag ska fylla och dekorera idag.
  Vi jobbar på som vanligt, jag och maken. Han jobbar dock hemifrån då de uppmanas att göra det och på mitt jobb på förskolan ( jobbar som förskollärare), har vi kraftigt reducerade barngrupper på avdelningarna, en avdelning hade inga barn alls under dessa dagar. Vill passa på att tacka på all glädje och inspiration du bjuder oss läsare på i dessa tider då allt känns lite hopplöst, men vi får tänka framåt och glädjas att våren är (snart) här.
  Kram och trevlig helg!

 5. Krista skriver:

  Ojoj vad gott!
  Tror jag hade viruset några veckor sen, innan värsta kaoset bröt ut och förkylningsrestriktionen kom, så är nog tyvärr en av dem som smittat andra 🙁 Var som en lätt men längre förkylning men med huvudvärk också. Mår bra nu.
  Gjorde också kött med vin ikväll, en superenkel gryta med tärnat innanlår, lök, vitlök, rödvin, buljong och slantade morot. Grymt god 😋

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..