Tacopotatisgratäng a la tacopaj

 

DSC_5556

Hej hej

Hur mår ni där ute? Mår just nu som en urvriden trasa men det brukar kännas bättre efter en stund när man kommit upp. Ligger fortf i sängen och lyssnar på barnen som fixar frukost där nere. Vill inte vara där och peta på grejerna de äter i onödan.

Har faktiskt gjort något gott till middag på sistone som Olivia älskar (!) och äter som en häst av. De rätterna är få 😉 men det är kul när det händer. Det är en variant på denna men toppad som en tacopaj istället. Sjukt gott!! Och doften när man lagar denna är magisk.

Enkel att svänga ihop vilken dag som helst. Perfekt vardagsmat med andra ord men lika god en fredagskväll. Med en botten av krämig potatisgratäng toppad med tacofärs och överst ett lager tacopajtopping mmmm!

DSC_5564

Tacopotatisgratäng a la tacopaj
6 port

1 pkt färdig potatisgratäng (800 g, jag använder Peka)
500 g köttfärs
1 påse tacokrydda

Topping:
2 dl crême fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven goudaost
3-4 st pressade vitlöksklyftor
2 tomater
ca 5 fefferoni

Häll potatisgratängen i en ugnsform. Stek köttfärsen med kryddan och häll på detta ovanpå. Hacka tomater och fefferoni och strö över. (Kan hoppas över om kräsna barn ska äta) Blanda samman resterande ingredienser till toppingen och bred ut det överst. Gratinera i ugnen 200 C ca 20-30 min tills ytan fått fin färg och allt blivit varmt.

DSC_5551

DSC_5528
DSC_5532

DSC_5552
DSC_5558
DSC_5565
DSC_5566

Krämigt gojsigt och gott! Detta måste ni testa!!

KRAM

 1. Ooo ja, den blev super god. Kan verkligen rekommendera. Den får bli ett stående inslag hos oss. Hade bara vegofärs hemma såklart funkade det oxå. Hackade på mängder med jalapeños älskar starkt och serverade med sallad o nachochips. Suveränt Gott och smidigt recept.

 2. Hej!
  Vi prövade denna igår och det blev supergott!! Vi uteslöt dock vitlöken och tillsatte hackad rödlök istället
  Är så tacksam över alla dina recept då man garanterat aldrig misslyckas i köket
  Din Jack Daniel glaze har jag kokat ett antal satser av! Har även tappat upp på små flaskor och haft som gåbort present i grilltider
  Denna glazen har jag även själv kört på fläskfilé när jag varmröker den på grillen och det blir fantastiskt gott
  Kram

  1. Tack, vad KUL att höra!! Ska själv koka årets första omgång av glazen snart och brukar också ge bort i present. Det finns ingen godare!! Kram och ha en fin dag!

 3. Såååå galet god!!! Testa den redan idag och lär göras flera gånger om här hemma! Hade ingen fefferoni så hacka ner såna där taco jalapeños och hade i, blev lite god hetta till allt det krämiga!

  1. Vad roligt!! Så kul att höra vad ni tycker när ni testat. Kram och ha en fin dag!

 4. I dessa dagar så känner jag att du i din blogg hjälper oss att se ljusglimtar. Tack, och krya på dig!

 5. Rosa skriver:

  Det är en jobbig och annorlunda tid vi lever i nu och man vet inte hur framtiden kommer att se ut. Jag har varit i hemkarantän med torrhosta i snart en v. Säkerligen en vanlig hosta men som det är nu så får man ju inte riskera att smitta någon annan. Har tyvärr inget jobb som jag kan sköta hemifrån. Resten av fam är friska ivf. Jag har passat på att städat lite i skåp o lådor och ska idag göra ett storkok av en gryta som jag kan lägga i frysen. Samtidigt lyssnar jag på BookBeat. Däremellan så läser jag din och några andra bloggar som ger feelgood-känslor🙏. Det jobbigaste är att inte kunna träffa mina gamla föräldrar, tur att man kan ringa ivf. Krya på dig o ta hand om varandra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..