ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ostbricka (jag listar mina favoritostar)

/

Hello weekend!

Iallafall strax, då är det ju dags för helg, dags för extra allt! Man får pigga upp sig med det man kan. Det gör jag ofta bäst med god mat och godsaker 🙂

På önskelistan står våfflor (mersmak efter våffeldagen, bara barnen som åt våfflor här) med jordgubbssylt + nutella + glass eller vispgrädde. Det smakar precis som att äta en TOPHAT, som råkar vara en av mina favoritglassar.

Ingen i den här familjen är så där jätteförtjust i godis egentligen. Ibland kan det vara jättejättegott men oftast räcker några bitar och dagen efter är nästan hela skålen kvar. Men något som inte blir kvar är choklad. Älskas av samtliga! Tror knappt det går en dag utan choklad i mitt liv hehe. Noblesse och Bubbly är några av barnens favoriter. Mina är Lindor-kulor från Lindt eller lyxpraliner från Kaffe & Pralin eller NK. Är äntligen frisk sen några dar tillbaka så till helgen ska jag ta mig till pralinbutiken och bunkra.

Passar på att tipsa om vårt favoritvin också. Tamaral. Finns på systemet och en återkommande favorit. Och förutom choklad och gott rödvin så står ostar högst på helglistan. Skulle kunna leva på ost. På riktigt. Finns det något godare? Att jag klarat av att låta bli ost under två graviditeter känns nästan ofattbart. Minns en gång vi var ute och åt med jobbet och jag hade beställt pizza med gorgonzola på (upphettad går ju bra). Jag hade längtat h e l a dan och när pizzan väl kom in hade de glömt gorgonzolan. SAY WHAT?? De erbjöd mig att klicka på lite (kall) efteråt men det gick ju inte. Tackade artigt nej, stegade sammanbitet in på toaletten och b ö l a d e som Lilleskutt. Typ i timmar.

Denna färska gorgonzola över disk på Ica Maxi är fantastisk. Köper sällan ostar färdigförpackade, över disk eller från en riktig ostbutik är så mycket godare så det går nästan inte att jämföra. Får nästan ont i ögonen när jag ser en ”ostbricka” med en färdigförpackad hård trekant brieost, en trekant ädelost och några crème bonjour.

Ju krämigare ju bättre, ju smakrikare ju bättre. Det enda jag köper färdigförpackad är Boursin vitlöksost. (Fast visst jag kompletterar med några andra ibland också i brist på annat. Tex finns Bresse Bleu på förpackning och det är en favorit som man sällan hittar över disk längre).

Om jag skulle lista mina absoluta favoriter (inte i ordning, kan omöjligt välja) så är det: Bresse Bleu (eller Cambozola om den inte finns), Boursin vitlök, Gorgonzola, St Agur, Brie de meaux, Epoisses, Brillat Savarin (alt Delice de Bourgogne), en mogen Taleggio och Appenzeller. Glömde säkert nån, får komplettera sen i isåfall.

Och vad gäller salami så är favoriterna en god Fuet, Tryffelsalami, Fänkålssalami och Lantsalami.

Har ni några favorit-ostar att tipsa om?? Någon trevlig butik, fysisk eller på nätet? Ostbutiken i Örebro är GRYM om ni har vägarna förbi!

KRAM

38

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00