ANNONS

Drinktips – Hemingway Daiquiri

/

Innehåller annonslänkar för Ellos, Vero Moda och Gina tricot

DSC_6204

Hej hej

Tänkte jag kikar in med ett litet drinktips och gårdagens. I dag sitter jag fortfarande i morgonrock och frågan är om jag kommer byta om alls i dag? Fast det är ju lördag och jag gillar att klä mig lite fint för den där helgkänslan även om mjukislördagar också är sköna. Vi får se vart det landar 🙂 I går hoppade jag iallafall ur mjukiskläderna och i glaset hade jag en Hemingway Daiquiri! En av mina favoriter och beställer den gärna i ”bättre barer”. Halvdana barer gör sällan goda drinkar, då beställer jag på sin höjd en aperol spritz eller ett glas vin. Inte för att vi besöker barer och köper drinkar så ofta men när vi väl gör det så ska det vara en bra sådan! Dåligt gjorda drinkar är bland det värsta jag vet. (Nej det är såklart inte det värsta jag vet men ni fattar :))

DSC_6200

Gjorde den på färskpressad blodgrape i går men föredrar den nästan bäst på gul grapefrukt, finns färdig juice på flaska om man inte hittar färsk frukt.

Hemingway daiquiri
1 drink

5 cl ljus rom
2,5 cl färskpressad limejuice
1,5 cl färskpressad grapefruktsjuice
1,5 cl maraschinolikör
(ev lite sockerlag om så önskas)

Blanda ingredienserna med is i en shaker och skaka riktigt kall. Sila och häll upp i kallt glas och garnera med ett körsbär. (Smaka ev av med lite sockerlag om limen/grapen är väldigt sur).

IMG_5993

IMG_5992

Jag hade DENNA blus och DENNA kjol och DETTA diadem på mig.

IMG_5981

KRAM

8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00