ANNONS

Lövbiffsspett och grillade tunnbrödsrullar

/

DSC_6010

Godmorgon helgen, hej påsklov!

Fler som har påsklov nu? Upptäckte först för ett par år sedan att påsklovet ligger annorlunda beroende på var man bor, trodde alla hade lov samtidigt 🙂 Men så är det inte och denna veckan är det alltså lov i Örebro iallafall.

Blev inget fredagsinlägg i går och det har väl aldrig hänt? Tiden räckte bara inte till men jag hoppas ni hade en fin fredag! Här var det kyligt men krispigt och soligt och vädret nästa vecka är ju nästan för bra för att vara sant?! Sånt man får fokusera på nu när allt är som det är. Vi skulle haft efterlängtade skåningarna Åse med familj på besök över lovet men det fick vi ställa in. Påskmiddagar med släkten blir det ju inte heller. Vi får glädjas åt och sol värme förhoppningsvis och fika i trädgården med hemmavarande grannar. Grilla korv och dricka påskmust, frossa i godis och ägg.

En av förra årets favoriter har gjort premiär i år, de marinerade lövbiffsspetten! Testa gärna dessa om ni inte gjort det, de blir himla goda med asiatiska smaker. Till dem åt vi grillade tunnbrödsrullar, måste också testas!

IMG_5675
IMG_5715

Grillade lövbiffspett
4 port

400 g lövbiff
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1 msk olja
½ tsk sesamolja
salt och svartpeppar

Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 2-3 per skiva. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Marinera minst 30 min (men gärna några timmar). Trä sedan upp köttet som ett dragspel på blötlagda spett.

Grilla dem 2-3 min per sida.

DSC_6004

Grillade drömrullar
2 rullar (ca 4 port)

2 st mjuka tunnbröd
6 kokta kalla potatisar (fast sort)
1 1/2 dl riven västerbottenost
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 1/2 dl creme fraiche
1 rejäl näve ruccola
salt och peppar

Riv den kalla potatisen och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt (ganska rejält, potatis ”äter upp” saltet tycker jag, samma i potatisgratäng) och nymalen svartpeppar. Bred röran på bröden (spar en bit på slutet) och rulla ihop dem som rulltårtor. Rulla in dem i folie (Hit kan förberedas). Grilla dem sidan på grillen ca 10-15 min, vänd dem då och då så de får grillyta runt om. Låt svalna något och dela rullarna på mitten.

Blir som en slags krämig potatisgratängröra i de mjuka grillade bröden, mums alltså!!!

IMG_5696
IMG_5697
IMG_5698
IMG_5699
DSC_6012
DSC_6007

Till detta hade vi en mozzarella/tomat/basilikasallad, bea och en vitlökskräm. Mums! Älskade grilltider!! 

DSC_5999
DSC_5998
DSC_6025

Har kyckling i marinad nu som nog hamnar på grillen i dag och så ska det bli en lobsterroll och ett glas rosé i solen i eftermiddag tror jag minsann.

Och säsong 4 av La Casa de Papel släpptes på Netflix i går, så den ska vi ju se, yeay vilken kväll! (Ni som inte sett denna serie SE DEN!)

KRAM

32

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00