ANNONS
Integritet på Tailsweep

Swineapple!

/

Innehåller reklam genom annonslänkar för Gina Tricot och Wakakuu

Hej hej

Hoppas ni haft en skön helg! Vi har i princip ätit hela helgen, det är lite som vanligt 🙂 I fredags grillade vi ju swineapple. Hur blev den? Katastrof-ful haha men helt fantastiskt gooood! Tror problemet är att vi la den i en folieform och då liksom kokades baconet i ananasjuicen som rann ut och luckrades upp så det föll av. Googlat run lite och de flesta verkar använda en uppsamlare för juicen under istället och grillar sin swineapple direkt på gallret. Det gör vi nästa gång, för det blir en nästa gång. Köttet i mitten blev såå mört och rasade i sär och allt blev liksom sött och karamelliserat och salt och rökigt om vartannat. SÅ gott. Men inte en rätt som ens var lönt att försöka ta nån bra bild på haha. Försökte lappa i hop med den lit med all bacon som rasat av men det såg mest ut som ett lapptäcke som brunnit upp. Men som sagt G O T T och kul!

Instruktionerna är ganska enkla. Skär av toppen och gröp ur en ananas..

.. och fyll den sedan med fläskkött. Tex fläskkarré eller köttet från revbensspjäll (skär bort det från benen). Blanda först köttet med valfria kryddor och BBQ-sås. (Vi har ju inte så stora ananaser här att få tag i men 1 räcker ungefär till 3-4 pers skulle jag säga). Skär sedan bort skalet runt om.

Sedan placeras bacon ut på en skärbräda och flätas. Inte så avancerat som det ser ut 🙂 Rulla sedan bacontäcket runt ananasen och fäst med tandpetare. (Jag gjorde lite onödigt mycket, fick skära bort en bit). Sätt även fast toppen med grillspett.

Pensla sedan skapelsen med BBQ-sås runt om.

Lägg härligheten på grillen och vänd den då och då. Låt gå ca 3 h. Nu hade vi den som sagt i en folieform och det var väl ingen hit för baconen så lägg den gärna på ett galler istället och samla upp all juice som bildas i en form under. Gör något annat under tiden, förslagsvis en AW på grannarnas baksida för det var vad vi gjorde 🙂 (Hurra för det sköna vädret april bjudit på så man kan umgås utomhus!)

Tog med mig datorn, min bästa lilla kille <3 och solglasögon. Micke fick springa hem och kolla till grillen då och då 😉 (Hoodie med puffärm HÄR, ursköna solglasögon HÄR).

Hur såg den ut när den var klar då?

Ja ni ser ju. HAHA.

Försökte lappa i hop den med baconen som strössel och skar den sen i skivor. (Just baconen blev dock så gaaaalet goda, alldeles möra och smakade som godis nästan då de karamelliserats i juicen i timmar)

Serverade med kryddig kulpotatis (Peka) som är ett så smidigt tillbehör. Färdiga att ställa i sin bytta på grillen ca 20 min. Lite extra grillat kött som inte fick plats i anananasen och till detta en bea, Jack Daniels glace och crème friache. Och favoritvinet.

Banren fick kycklingburgare istället 🙂 Och sen försökte vi se Syskonen Willoughby på Netflix men tröttnade en efter en, den var inget för oss. Stängde av och såg annat istället.

Mysig fredag! Sen blev det lördag. Vad vi gjorde på dan har jag ju redan skrivit om men efter det svidande vi om och gick över till grannarna igen för att gratta Emelie som fyllde år och bjöds på en fantastiskt god French 75. Kan vara min nya favoritdrink?

Mina fina <3 Tog några bilder som blev bra.. och detso fler som blev mindre bra 🙂

Min klänning (min absoluta favoritklänning!) är från förra våren och tog slut snabbt men jag får alltid så mycket frågor om den, nu hittade jag faktiskt några ex av den på rea HÄR!

Såg ni var många som undrade över Olivias kläder också. Detta är DENNA kjol och DENNA söta topp (öppen i ryggslutet och knyts bak). De har ofta kläder i XXS eller strl 32, tips till de som inte bara vill handla på barnavdelningen där kläder ofta är rätt trista och barnsliga och inte så kul när man är tweenie. Hittat mycket fint till henne i vår så säg till om det är nåt ni är intresserade av så kan jag visa mer.

I går var det söndag och jag tog visst en vilodag från kameran men jag startade dagen med en promenad upp på stan medan de andra sov och hämtade hem Bailey och sedan hängde vi ute på tomten och åt pizzabuffe med grannarna mest hela dan. Avslutade med pasta bolognese med tryffelpeccorino, nästa sista avsnittet av La Casa de Papel, en glass och söndagens avsnitt av Robinson.

Kortvecka denna vecka, yay vad härligt! Och i kväll kommer något vi beställt men som kom betydligt snabbare än vi trott så nu har vi lite att rodda med i dag. Återkommer om det senare.

KRAM

8

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00