ANNONS

Asiatiska grillspett på oxfilé

/

DSC_6410

Hej hej

 Så var det måndag igen. Maj är nog den månad som går allra fortast? Poff säger det så är det sommarlov. Inte mig emot, redan trött på att vara allergisk. Inte så farligt med själva pollenallergin i sig men all korsallergi som kommer med den. Åt en fruktsallad på valborg som resulterade i svullna vätskande ögonlock.. (kiwi och jordgubbar är visst ingen hit under pollensäsongen).

Men men. Gott var det 😂 så ni ska få receptet. Men först ut en sååå god grillrätt som vi gjorde första gången förra året och blev en favorit. Hittade oxfilé till extrapris så nu passade vi på. (Går annars bra med annat kött med, men detta blir magiskt!)

Asiatiska grillspett
4 port (6-8 grillspett)

ca 600 g oxfilé
3 spetspaprikor
3 lökar

marinad:
1 dl japansk soja
1 msk mörkt muscovadosocker
1 msk råsocker
1 tsk salt
svartpeppar
1/2 dl vitt vin
1 msk riven färsk ingefära
2 skivade vitlöksklyftor
2 msk finklippt gräslök

Blanda marinaden och skär köttet i kuber. Blanda väl och låt marinera i kylen minst 2 h. Skär lökar i klyftor och paprika i bitar, varva grönsak och kött på spett. Grilla dem sedan på hög värme tills de fått fin färg och köttet är klart.

Servera med jasminris, ringla över chilimajonnäs, massor med koriander och en grillad lime vid sidan av.

IMG_6328
DSC_6408
DSC_6413
DSC_6422
DSC_6411
DSC_6410

Sååå gott så detta måste ni testa vid tillfälle!

KRAM

11
86

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00