ANNONS

Marinerad fruktsallad med bryntsmörglass och vit chokladsås

/

Innehåller reklam genom annonslänkar för H&M, Lindex och Cervera

IMG_8150

Hej hej

Minns ni fruktsalladen vi åt så mina ögon svullnade igen? Jag och mina ögonlock minns det 😉 fortf utslag. Meeen jag brukar göra den året om och annars så tål jag den så ni som inte är superallergiska tycke jag gör denna pronto! Fruktsalladen får lite sötsyrlig fräsch smak av myntan (men man kan hoppa över denna om man vill) och den vita chokladsåsen vill man dricka så god är den. Men godast av allt är nästan glassen. Superenkel att göra och vem älskar inte en hint av brynt smör??

IMG_8218

Börja med glassen. Den behöver stå minst 6 h i frysen, men gärna över natten.

Bryntsmör-glass
4-6 port
1 burk kondenserad sötad mjölk
5 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
125 g extrasaltat smör

Bryn smöret, dvs smält det i en kastrull och låt det gå tills det slutar bubbla och börjar lukta nötigt knäckigt och få gyllenbrun färg. Låt stå en stund så det bruna faller till botten. Häll av det klara smöret (kan användas till annat) och häll ner det brynta i en bunke tillsammans med kondenserad mjölk, grädde och vaniljpulver. Vispa tills smeten är fluffig, häll över i en form och frys in minst 6 timmar. Ta ut den en stund innan den ska skopas upp så den tinar något.

IMG_8141

 I fruktsalladen kan man ha i princip vad man vill men ha gärna i banan, jordgubb, mango och kiwi. Sen kan ni freestyla. Jag hade även i vindruvor, apelsin, blåbär, hallon, passionsfrukt, ananas och granatäpple. (Åt denna fruktsallad med chokladsåsen hos mina grannar Marcus & Emelie för ganska exakt 10 år sen HÄR, men då bodde vi ju inte grannar.)
IMG_8142
IMG_8137
IMG_8139
Exotisk fruktsallad med marinad och vit chokladsås

Valfri frukter och bär

2 msk flytande honung
rivet skal av 1/2 citron
2 msk hackad mynta

Sås
2 dl vispgrädde
200 g vit choklad

Skala och skär frukten i bitar. Blanda honung, citronskal och mynta. Häll det över fruktsalladen och rör om. Koka upp grädden i en kastrull och ta den från plattan. Grovhacka chokladen. Rör ner den i grädden och låt den smälta. Servera såsen ljummen till fruktsalladen.

IMG_8214
IMG_8227

Och servera gärna med bryntsmörglass till som pricken över i:et, ni måste testa!

IMG_8163
Den blommiga blusen hittar ni HÄR (149 kr, har den även i den helrosa som är såå fin live) och världens skönaste vita jeans med lite högre midja och ganska raka ben HÄR. Favvo!
IMG_8159
Och den fina fatet/skålen från Cervera. Har den till snacks, sallader, marängswiss etc.
IMG_5040
IMG_5045
Köpte samtidigt en till av DESSA (världens bästa vispar till såser och köttfärs etc, man vill inte ha nån annan när man börjat använda dessa). Och en söt bricka med handtag från Morris HÄR. Sugen på matchande glasunderlägg att ha ute. Vi har glasskiva på matbordet (ute alltså) och det knastrar så när man ställer glas på ytan, ryyyyser av det.
IMG_5046
IMG_5048
IMG_5050
KRAM
10
87

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00