ANNONS

Prinsess-smörgåstårta

/

Innehåller reklam genom annonslänkar för Ellos och Gina Tricot

IMG_0003

Hej hej

I dag blir det ny design här i bloggen! YAY!! Kika tex in i arkivet och kategorier så ser ni vad snygg och överskådligt det blivit. Scrolla bland bakverk HÄR tex. Gillar ni? Det kan ju vara lite knas i början med nytt så ser ni nåt som inte funkar får ni jättegärna säga till!

Smörgåstårta är något av det gooodaste jag vet. (Ni hittar en kategori med recept HÄR i arkivet). Har haft ett urklipp med en tårta pimpad som en prinsesstårta i min hög att testa och gjorde äntligen det. Dragit mig lite för det verkade så pillrigt men det var det ju inte!  Man kan klä in vilken smörgåstårta som helst med gurka men jag testade att göra på ett runt surdegsbröd denna gång. Liiite för torrt och mycket bröd tycker jag nog så nästa gång tar jag något luftigare eller skär till vanliga rostbröd. (Eller har i mer fyllning). Men hur gullig blir den inte?

IMG_0011
IMG_9988

IMG_9989

Gurkälskaren fick syn på den och trodde inte sin ögon 🙂 (Han fick äta upp resterna av gurkorna jag hyvlade).

IMG_9864
IMG_9866
IMG_9867
IMG_9868
IMG_9870

Fick tips om att de gjort en sån här på nyhetsmorgon med en äggfyllning med brynt smör (yum!) och ett lager med skagenröra med pepparrot. Det lät gott, får testa nästa gång!

Nu fyllde jag min med ett lager bakad leverpastej mixad med vispgrädde och ett lagar gurkmajonnäs på det. Och det andra lagret fyllde jag med en röra på kokta ägg, majonnäs och vispad grädde. Sen spacklade jag den med färskost och lät stå i kylen över natten innan jag klädde den i gurka och avslutade med en tomatros. Tadaaa.

IMG_9978
IMG_9985

Jag flätade gurkan först på en mjuk skärbräda och vände den över kakan sen men jag tror kanske det blir snyggare att fläta den direkt på tårtan, min blev lite bucklig nu så ni får inte titta så nära 😉

IMG_0021
IMG_0025

Sonen gjorde jag genom att skala en tomat med en vass kniv i ett stycke. Börja högst upp och snurra sakta nedåt så man får med allt. Ta remsan och rulla i hop den tight och sätt den uppe på tårtan, släpp den försiktigt så vecklar den ut sig som en ros.

IMG_0031

IMG_0028
IMG_0042
IMG_0043
IMG_0044

Den somriga puffärmstoppen finns HÄR och de mjuka jeansen med högre midja HÄR. (Har dem i vitt också, så sköna!)

KRAM

30
89

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00