ANNONS

Hemgjord lemonad med jordgubbar och rabarber

/

Hej hej

Det börjar växa och knaka i rabarberlandet! Vårt står i ständig skugga så det tar säkert längre tid än hos de flesta så ni kanske redan har rabarber färdig? Tipsar om denna goda lemonaden vi brukar göra på jordgubbar och rabarber. Sååå läskande god! Ska göra en omgång i kväll.

Går bra med frysta jordgubbar också om ni inte får tag i färska till bra pris.

Lemonad med jordgubbar och rabarber
4 stänger rabarber (ca 300 g)
500 g frysta jordgubbar
1 liter vatten
2 1/2 dl råsocker
1 dl pressad citronsaft

Skär rabarber i bitar och lägg i en kastrull med jordgubbar, socker och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 10 min tills allt kokat sönder Låt svalna något, blanda ner citronsaften och sila allt. Häll upp på rengjorda flaskor och kyl. Går bra att frysa också!

(späd med lite vatten eller bubbelvatten vid servering som saft. Ca 1/2 dl per glas, smaka er fram).

Den här dagen har att i ett! Började med en lång skön runda i det sköna vädret med Micke som sällskap och sen har jag stått i köket prick hela dan och bakat, lagat maträtter och fotat för uppdrag. Tror inte jag suttit ner sen jag klev upp i morse förrän nu!? Ser fram emot en lugn skön kväll (onsdag = gräsänka) med något gott och datorn i knät och redigera bilder hela kvällen med en tv-serie rullandes.

KRAM

24

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00