ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kycklinggyros och vitlöksbröd (som är så galet gott så ni MÅSTE testa)

/

Hej hej

Här kommer en favorit i repris som vi gör ofta här hemma, kycklinggyross-sallad med nybakat vitlöksbröd. Detta är supersmidigt att bjud många på!

Köttet köper jag färdigt i frysdisken (gillar tex Kronfågels kycklingkebab) och det tillagas på plåt i ugnen (jag kör det bra mycket längre än det står i anvisningarna så det blir ordentligt stekt, gillar inte för ”sladdrigt” gyroskött).  Är vi inte många så steker jag det i stekpanna. Till detta häller jag upp skålar med sallad, tomater, gurka, rödlök, fefferoni och svarta olivier. (Köper Sevans turkiska, sån salta goda ”utomlandssemesteroliver”). Och en vitlökssås och en kebabsås. Så får man plocka i hop sin egen sallad. (Recept på såserna HÄR)

Och till detta gör jag ett vitlöksbröd som jag hittat hos CamillaK, superenkelt att göra och ruskigt gott!! Perfekt som tillbehör till sommarens skaldjursplatåer och kräftskivor också.

Vitlöksbröd
2 runda bröd á 16 bitar

1 påse torrjäst
5 dl varmt vatten
2 tsk salt
2 msk honung
Ca 12 dl vetemjöl

Till pensling:
2 msk olja
2 rivna/pressade vitlöksklyftor
Flingsalt

Häll salt, honung och vattnet i hushållsassistenten (eller rör ihop för hand) Rör ner mjölet lite i taget och torrjästen. Knådas i minst 5 minuter. Vippa upp degen och dela i två delar. Forma till runda bullar som läggs på bakplåtspappersklädda plåtar. Forma och platta till bröden. Låt jäsa övertäckta på plåtarna, gärna i 1-2 timmar.

Innan bröden gräddas delar du dom i 16 delar. Blanda ihop olja och riven vitlök och pensla bröden. Strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 12-14 minuter eller tills brödet fått fin färg. Låt svalna lite på plåten innan det bryts i bitar.

Hur gott att doppa i vitlökssås? Hur gott som helst kan jag säga!

KRAM

15

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00