ANNONS

Kycklinggyros och vitlöksbröd (som är så galet gott så ni MÅSTE testa)

/

DSC_5467

Hej hej

Här kommer en favorit i repris som vi gör ofta här hemma, kycklinggyross-sallad med nybakat vitlöksbröd. Detta är supersmidigt att bjud många på!

Köttet köper jag färdigt i frysdisken (gillar tex Kronfågels kycklingkebab) och det tillagas på plåt i ugnen (jag kör det bra mycket längre än det står i anvisningarna så det blir ordentligt stekt, gillar inte för ”sladdrigt” gyroskött).  Är vi inte många så steker jag det i stekpanna. Till detta häller jag upp skålar med sallad, tomater, gurka, rödlök, fefferoni och svarta olivier. (Köper Sevans turkiska, sån salta goda ”utomlandssemesteroliver”). Och en vitlökssås och en kebabsås. Så får man plocka i hop sin egen sallad. (Recept på såserna HÄR)

DSC_5470
DSC_5471
DSC_5473
DSC_5472

Och till detta gör jag ett vitlöksbröd som jag hittat hos CamillaK, superenkelt att göra och ruskigt gott!! Perfekt som tillbehör till sommarens skaldjursplatåer och kräftskivor också.

DSC_5430

Vitlöksbröd
2 runda bröd á 16 bitar

1 påse torrjäst
5 dl varmt vatten
2 tsk salt
2 msk honung
Ca 12 dl vetemjöl

Till pensling:
2 msk olja
2 rivna/pressade vitlöksklyftor
Flingsalt

Häll salt, honung och vattnet i hushållsassistenten (eller rör ihop för hand) Rör ner mjölet lite i taget och torrjästen. Knådas i minst 5 minuter. Vippa upp degen och dela i två delar. Forma till runda bullar som läggs på bakplåtspappersklädda plåtar. Forma och platta till bröden. Låt jäsa övertäckta på plåtarna, gärna i 1-2 timmar.

Innan bröden gräddas delar du dom i 16 delar. Blanda ihop olja och riven vitlök och pensla bröden. Strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 12-14 minuter eller tills brödet fått fin färg. Låt svalna lite på plåten innan det bryts i bitar.

DSC_5394
DSC_5395
DSC_5397
DSC_5398
DSC_5429
DSC_5428
DSC_5433

Hur gott att doppa i vitlökssås? Hur gott som helst kan jag säga!

DSC_5487
DSC_5492

KRAM

14
82

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00