ANNONS

Smårätter och Normala människor

/

IMG_1743

Hej hej

Jag och närmsta grannarna (Stina och Emelie) festade till det lite till de sista avsnitten av Normala människor med en smårättsbuffé och bubbel. Man har så kul man gör det 🙂 Knytis med ett par rätter var och något sött till kaffet.

DSC_7185

Jag gjorde varsin bresaolacarpaccio (favvo!) och små Creme Ninon (dvs grön ärtsoppa med champagne). Tog med soppan i termos och hällde upp vid servering och toppade med lite lättvispad grädde och smördegsstänger. Så god förrätt. Gärna med Champagne i glasen också 😉 (går dock utmärkt att göra på billigare bubbel också).

DSC_7187

Bresaola med tryffelcreme
4 port

3 eller 4 skivor bresaola var
ruccola, en rejäl näve/portion
riven parmesan
pinjenötter, ca 1 msk/port
tryffelcreme

Tryffelcreme:
ca 1 dl creme fraiche
1/2 dl hellmanns majonnäs
1-2 msk tryffelolja
salt & svartpeppar

Blanda samman ingredienserna till tryffelcremen. Lägg upp Bresaola på tallrikar och toppa med ruccola i mitten. Riv parmesan och strö över. Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått lite färg och strö över dem. Ringla över tryfflecremen och servera.

DSC_7200
DSC_7205

Creme Ninon
6 port, förrätt

3 dl gröna ärtor
1 st gul lök
2 msk smör
1 msk mjöl
ca 3 cm selleri
5 dl vatten
1 1/2 hönsbuljongtärning
3 + 1 dl vispgrädde
1 msk citronsaft
1 1/2 tsk örtsalt, herbamare
färska ärtskott
1 1/2 dl champagne

Hacka löken och sellerin och fräs dem i smöret tills de mjuknat men inte fått färg. Strö över mjölet och tillsätt vatten, buljong, citronsaft, 3 dl grädde och örtsalt. Låt småkoka ca 20 min. Vispa upp den sista decilitern grädde lätt. Ta kastrullen av plattan och lägg i ärtorna. Låt dem bli varma och mixa soppan med stavmixer. Värm på soppan men låt den inte koka. Häll i champagnen och blanda väl. Häll upp soppan i portionsskålar och toppa med en klick lättvispad grädde och färska ärtskott. Servera med smördegsstänger till.

IMG_1702
IMG_1704
IMG_1708
DSC_7202

Frasiga smördegsstänger

1 ark smördeg på rulle
1 uppvispat ägg
2 dl riven västerbottensost
flingsalt

Bred ut smördegen och pensla hela arket med ägget. Strö över osten. Smula över lite flingsalt. Vik smördegsarket på mitten och vik över. Sporra ut 12 remsor, tvinna dem och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 225 C ca 5-8 min tills de fått fin färg. Servera dessa ljumna till soppan.

DSC_7137
DSC_7138
DSC_7209

Och till kaffet hade jag med mig DESSA små kladdkakebakelser.

DSC_7149
DSC_7154

En trevlig bricka som fick sällskap av en massa annat gott sen. Tar det i ett eget inlägg strax!

IMG_1742

KRAM

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00