ANNONS

I Nerikes Allehanda

/

IMG_9925

Hej hej alla fina läsare!

Kanske är det någon som har Nerikes Allehanda och såg ett bekant ansikte i tidningen i går? (Finns online också)

Om inte så ser ni det här 🙂 Bjuder på några av mina godaste somriga rätter bla. och receptet på tårtan är ju min kära Skagencheesecake som ni säkert är många som testat redan (och många som har som återkommande favorit på allt från midsommarbuffén till julafton. Så himla KUL!) 10 år sen jag gjorde den första gången och fortfarande lika aktuell. Hamnar på midsommarknytisen hos oss även i år. Hos några av er med kanske?

IMG_9944
IMG_9921

Lite extra kärleksfull version med hjärtan och rosor denna gång. Lägg det på minnet till alla hjärtans dag! Men passar ju lika fint på kräftskivan som till midsommarbordet eller när som. Kärlek kan man ju aldrig få för mycket av <3

IMG_9974

Matplatsens Skagencheesecake

Botten:
Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör

Cheesecakesmet:
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st gelatinblad

Garnering:
räkor
stenbitsrom
små pärltomater
tomat-ros

Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.

Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera cheesecaken innan servering.

IMG_9933

De små hjärtana gör man enkelt genom att dela en pärltomat på längden och skär sedan av ett snett hörn på båda och lägg dem mot varandra som ett hjärta. Rosen gör man genom att skära skalet av en tomat med vass kniv. Börja uppifrån och skär som en serpentin i ett svep runt om tills ni kommer till botten. Rulla i hop skalet och lägg det ovanpå tårtan och slapp försiktigt så faller det ut som en ros.

IMG_9969

Testa denna nu! Är ni några som redan testat får ni gärna dela med er vad ni tyckte 😍

Strålande sommar i Örebro i dag. Vi firar första semesterdagen med att åka räkbåt i eftermiddag! Skulle egentligen suttit på planet till Spanien för att njuta av en månad (!) i lägenheten men vi njuter av det underbara vädret hemma nu istället. Håller fortfarande tummarna att det går att åka senare i sommar men kruxet är bara att Mickes semester är slut innan UDs avrådan löpt ut. Men det kan ju ändra sig hur som helst framöver så vi räknar inte med något, hoppas – men planerar för en svensk sommar. Det blir bra oavsett <3

I veckan får jag göra något jag längtar efter mer än Spanien – äntligen träffa min Åse <3

KRAM

16

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00