ANNONS

Skumrutor

/

DSC_7178

Hej hej

Skulle ju visa vad tjejerna bakade för något gott till utflykten häromdagen. Det blev Kokosrutor! (Smidigt att bjuda på när det finns allergier mot gluten och laktos). Har faktiskt inte ätit såna sen jag var liten och min mamma bakade det. Smakade nostalgi! Har ni testat dem nån gång? Smakar ju som flutet på gräddbullar/kokobollar/mumsmums typ.

IMG_1673

Skumrutor
ca 30 st

1 äggvita
4 ½ dl socker
¾ dl florsocker
1 ½ dl kallt vatten
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl kokhett vatten

Garnering
6 dl kokos
1 dl Oboy

Blanda socker, florsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en bunke.

Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en annan bunke och tillsätt det sedan till den kalla blandningen medan ni vispar kraftigt (gärna i maskin) ca 30 min tills smeten blivit fluffig, vit och tjock.

Blanda Oboy och kokos i en skål. Strö ut ca 2 dl i en bakpappersklädd form 20 x 30 cm. Häll i smeten och strö över ca 2 dl ovanpå. Ställ kallt att stelna i kylen 2-3 h. Skär dem sedan i rutor och doppa snittsidorna i resterande kokos. Förvara i kylen.

IMG_1612
IMG_1606
IMG_1615
IMG_1617
IMG_1669
IMG_1670
IMG_1674
DSC_7176
DSC_7182

Ställt väckarklockan denna morgon och ska ta med familjen och storhandla! Så glada de ska bli hehe. Det ska nämligen regna hela dagen och både kyl och frys gapar tomma plus att vi snart för övernattande gäster och det är midsommar så då är jag gärna ute i tid med det.

KRAM

10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00