ANNONS

At work

/

Hej hej

Och god morgon. Vaknade precis hela familjen (10.00), vissa med lite hjälp 😉 I dag ska det bli en mulen dag med regn och det passar mig ypperligt så i dag har jag bokat in en heldag på kontoret. Möjligen en sväng till Ica också, vi blev så sugna på lövbiffspetten när vi pratade om dem i går. Har ni testat dessa? Om inte så göööör det, alla brukar ä l s k a dem!!

Grillade lövbiffspett
4 port

400 g lövbiff
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1 msk olja
½ tsk sesamolja
salt och svartpeppar

Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 2-3 per skiva. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Marinera minst 30 min (men gärna några timmar). Trä sedan upp köttet som ett dragspel på blötlagda spett.

Grilla dem 2-3 min per sida.

Till detta en tomatsallad med mozzarella. Blanda 2 askar körsbärstomater (gärna i olika färger) med 1 finskivad rödlök, bladen från en kruka basilika, en burk minimozzarella och en vinegrette på 3 msk rödvinsvinäger, 3 msk olivolja, salt & svartpeppar. Låt stå och dra kallt en stund.

Bearnaisesås blir extra gott om man låter smöret bli lite brynt, det blir den där lite sötaktiga karamelliga smaken på smöret då. Mums!

Bearnaisesås med brynt smör
4 port

200 g smör
5 krossade vitpepparkorn
1 msk finhackad schalottenlök
3 msk vinäger
3 msk vatten
3 äggulor
färsk dragon
färsk persilja
salt & peppar

Smält fettet och låt det bli lite brynt. Låt det svalna något.

Koka peppar, lök, vinäger och vatten i en liten kastrull utan lock tills ungefär hälften av vätskan återstår. Sila bort peppar och lök och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Stäng av värmen. Vispa ner äggulorna med stavmixer. Tillsätt det smälta avsvalnade smöret medan mixern är på och rör den upp och ner under tiden så allt blandas ordentligt. Smaksätt med finhackad dragon, persilja, salt & peppar.

Så gott!! En riktig snabb-middag ( man kan ju använda färdig bea om man vill).  Fler tips på goda grillrätter hittar i HÄR. Glöm inte att kika i arkivet ibland. Det finns nog massa gott ni missat 🙂

Nu ska jag sätta mig och ladda upp helgens bilder och skriva rent en hel bunt med inlägg att programmera för de närmsta dagarna. Sen tänkte jag nämligen unna mig semester några dagar för det ska bli galen värme här i Örebro (31 grader!!) och Micke har semester denna vecka (jobbar nästa) så vi tänkte viga dagarna åt att prova badplatser med barnen och bara njuta av antagligen sommarens varmaste vecka.

KRAM

7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00