ANNONS

Pasta (hemlagad !) caremelli med gorgonzola och valnötter

/

Innehåller reklam genom annonslänk till Cervera

IMG_8820

Hej hej

Vet ni vad jag gjorde? Jo jag testade att göra egen pasta för första gången ever. Var det svårt? NEJ. Var det gott? JAAA!!! Dessutom KUL!

IMG_8786

Köpte för länge sen en sån handvevad pastamaskin som jag inte använt. Trodde att det skulle vara krångligt och svårt och trögt och meckigt. Men sen snubblade jag över detta recept på köket.se och tänkte att det där är ju min drömrätt, jag måste prova.

IMG_8788

Pasta Caramelli
4 port

Pastadeg:
300 g durumvetemjöl
3 ägg
1 tsk salt

Fyllning:
1 päron fast, skalat och finhackat
1 schalottenlök, finhackad
1 klyfta vitlök, riven
1 msk smör
1 dl ricotta
1 dl gorgonzolaost
0,5 dl parmesanost, finriven
1 krm muskot, färskriven
1 krm svartpeppar, nymalen

Till toppingen
100 g smör
16 blad salvia
12 valnötter, hackade
1 citron, zest (rivet skal)

Pastadeg: Blanda mjöl och salt och lägg det på en arbetsyta. Gör en urgröpning i mitten som rymmer äggen. Knäck äggen i urgröpningen och börja arbeta in dem i mjölet lite i taget med en gaffel. När blandningen börjar bli smulig går du över till att arbeta med händerna. Knåda degen till en fast pastadeg. Den ska inte smula men inte kladda. Fast men med ett stumt motstånd. Beroende på äggens storlek kan degen ev behöva mer fukt, då blöter du handflatorna med vatten och arbetar in det i degen. Knåda ca 5-10 minuter till och svep sedan in degen, formad till en boll, i plastfolie och låt vila minst 30 minuter men gärna över natten.

IMG_8785
IMG_8792
IMG_8794

Fyllning: Stek det finhackade päronet och löken i smör tills det blir mjukt men ej brynt. Lägg i en skål och låt svalna. Blanda ricotta, gorgonzola, parmesan, muskotnöt och svartpeppar till en jämn röra tillsammans med löken och päronen. Fyll din pastadeg enligt önskemål. Koka snabbt.

Bryn sedan smöret och lägg på slutet ner salvian så den steks i smöret. Lägg upp pastan, toppa med smöret, de hackade valnötterna och citronzesten.

Gaaah så GOTT!!!

IMG_8800
IMG_8801
IMG_8803

Pasta-karamellerna gjorde jag genom att kavla ut degen med maskinen enligt instruktionerna som medföljer. Inte alls svårt eller trögt, gick som en dans så att säga 🙂 Sen skar jag ut rektanglar av degen och la på fyllningen, rullade i hop som smällkarameller och nöp till kanterna så fyllningen stannade kvar och provkokade först en så jag visste hur lång tid de behövde (ca 5 min kokade just mina men det beror på storlek och tjocklek så testa gärna med ett par i förväg).

Pastamaskinen hittar ni HÄR. Supernöjd med min. En av de billigare varianterna men ville inte köpa nån dyrgrip när jag inte visste om jag skulle använda den – och denna duger finfint. Har ni en så var inte rädda att testa, så mycket enklare än man tror. Kavla själv med brödkavel så den blir så där tunn och jämn är dock svårare kan man lugnt säga 😉

IMG_8804
IMG_8806
IMG_8807
IMG_8808
IMG_8810
IMG_8809
IMG_8811
IMG_8812
IMG_8815
IMG_8814
IMG_8820

Helt galet gott faktiskt! Servera som förrätt eller hel rätt. Här hade vi grillade pizzor som huvudrätt efter och gjorde en lite mindre portion som förrätt. Jag hade dock lätt kunnat äta detta som både förrätt, huvudrätt och efterrätt 🙂

IMG_8819

Skönt med måndag i dag. En jobbvecka med rutiner och lite mer ordning och reda på dygnets timmar. Ställde klockan i morse och tog en liten power walk för att skaka i gång kroppen och knoppen. Sen dess har jag suttit på kontoret och har så mycket att göra så jag knappt får något gjort hehe. Ska fylla på kaffekoppen och sätta på en serie som sällskap på paddan och rycka tag i mig själv. Micke och jag ser Elitskolan tillsammans om kvällarna (spansk serie, såå bra! Började lite sisådär men nu är vi på säsong 3 och det är himla spännande!). Själv har jag ett par avsnitt kvar på Dead to me sen måste jag ha en ny serie att se. Några tips på lagom lättsam serie att ha på som sällskap när man inte behöver vara så uppmärksam? Obs inte på spanska, då behövs full fokus och textläsning 😉

KRAM

14
54

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00