ANNONS

Kritvita krispiga maränger

/
IMG_1684

Hej hej

Äggvita över? Sväng i hop lite maränger! Jag har alltid ett lager med maränger, så gott och fint att toppa de flesta desserter, tårtor eller glassar med. Och hur gör man för att få till dem så där kritvita och krispiga och inte gulbeige och sega? Jo så här!

Kritvita maränger

2 äggvitor
1/2 dl socker
1 dl florsocker

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sockret lit ei taget till marängen blir blank och slät. Rör ner florsockret. Spritsa ut marängerna på bakpappersklädd plåt och grädda i varmluft 80 C i 2 timmar. Stäng av värmen och låt dem stå och svalna i ugnen, gärna över natten om ni inte har bråttom. Förvara i burk med lock.

IMG_1587
IMG_1584
IMG_1585
IMG_1589
IMG_1684
IMG_1683
IMG_1688

I dag har jag satt barnen på max 1 h spel/mobilsurf var, så less på att timmarna försvinner bakom skärmarna. Träligt väder dock men jag har lockat med att de får baka själva – en sockerkaka tänkte jag så ge oss gärna era bästa tips och godaste recept på sådana! Sen blir det nog ett dopp i spabadet, perfekt när vädret ser grått ut. Tips på fler inomhusaktiviteter?

KRAM

21

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00