ANNONS

Sommarkvällarna hemma <3 (och hemgjorda pommes frites)

/

IMG_2656

Hej hej

Jag älskar att vara hemma. Älskar även att resa men är överlag ganska hemmakär och har inget emot alls att hålla nere på planerna denna sommar. Länge sen vi spenderade så mycket tid hemma. Har fått massor gjort med hemmet och lagt pengar på hus och uteplatserna i stället. Och nu kommer snickarna och börjar med taket på uteplatsen över matbordet! Ett sånt har vi saknat i sisådär 11 år 🙂

Och som vi njutit av alla sköna sommarkvällar vi fått också, hurra för Svensk sommar när den är så här härlig. Senaste dagarnas regn behöver vi väl inte låtsas om, och kanske inte prognosen de närmsta dagarna heller – men det är ju lite av tjusningen med svensk sommar det med 🙂

IMG_2640
IMG_2642
IMG_2643

Det grillas många hamburgare. Har hela frysen full hehe men det är så himla smidigt att ta till när man inte vet vad man ska äta och gillas av alla. Hade slut på pommes dock så jag gjorde egna. Skulle jag inte gjort, fööööör gott haha 🙂

IMG_2652
IMG_2657

Följde detta recept på mjölig potatis. Blev kanske inte jättekrispiga som det stod (hade kanske lite bråttom) men väldigt goda. Så där så man inte kan sluta äta. Dippa i majonnäs och ketchup. Skulle kunna äta enbart det!

Hemgjorda pommes frites

2 l vatten
1 msk ättiksprit 12 %
1-2 kg mjölig potatis (ex King Edward)
1 msk salt
frityrolja

Koka upp vattnet med ättikan och saltet. Skär potatisen i stavar. Koka potatisstavarna försiktigt ca 8-10 minuter. Potatisen ska inte spricka. Ta upp och låt torka på hushållspapper ca 20 minuter.

Värm frityroljan till 180 grader. Fritera potatisarna ca 1-2 minuter. Ta upp låt torka på hushållspapper ca 20 minuter.

Fritera potatisarna slutligen ca 3 minuter. Låt torka på papper och salta före servering. För ännu krispigare resultat, frys potatisarna efter första friteringen och fritera den mängd som önskas.

GOOOOTT!

Sen flyttade vi upp på takterassen där vi har sol längst och njöt av en vindstilla magisk kväll. Så mysigt! Och så ljust. Det blir ju knappt mörkt på hela dygnet nu.

IMG_2680
IMG_2677
IMG_2671
IMG_2672
IMG_2688
IMG_2685
IMG_2689
IMG_2692

Osminkad och oborstad, bästa! Vår takterass är mitt Happy place. Eller ett av dem. Bara vår lilla balkong i Torrevieja slår det. Vissa ställen får man bara en sån där känsla i magen av ni vet. Lycka.

IMG_2684

I dag går Micke på semester en vecka igen så jag ska faktiskt också ha semester men vi hörs egentligen här som vanligt, har en massa inlägg förprogrammerat åt er och på instagram kan man alltid följa mig i realtid. (@matplatsen)

KRAM

14
93

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00