ANNONS

Pasta Marsala

/

Innehåller reklam genom annonslänkar för Ellos och Vinoteket

IMG_6819

Godmorgon

Sovit gott? Här var det sisådär med den saken, Sebbe väckte mig mitt i natten (händer typ aldrig) och sen låg jag vaken i drygt 2 h.. Sen sov jag och vaknade om vartannat pga hittar ingen bra kudde och får så lätt ont i nacken. Hade med min favvokudde till hotellet i Tanum och måste glömt den där!! Så nu letar jag efter en skön kudde – inte för hård och inte för platt och ej dun. Köpte en ny i går som visade sig vara alldeles för tjock. Har ni något tips på bra märke eller skön kudde mot känslig nacke så hojta till. Trots detta är jag ovanligt pigg och glad i dag 🙂

I går kväll var jag gräsänka som jag oftast är på onsdagkvällar. Egentligen betyder det väl att mannen är bortrest kanske? Men han var bara hos grannen på filmkväll som vanligt 🙂 Barnen håller sig på övervåningen och jag har tv:n och vardagsrummet för mig själv och lagar något gott. Blivit en mysig grej och min ”egentid” 🙂

IMG_6797

Phillipe Cohen gör så himla goda pastarätter så man dreglar åt hans youtubevideos (har tidigare testat DENNA, det måste ni också göra!). I går bestämde jag mig för att testa hans Pasta Marsala. Eller egentligen kommer visst receptet från restaurangen Den Gamle och havet – som ligger på Tulegatan i Stockholm granne med där vi bodde i nästan 10 år. Nostalgiii.

IMG_6770

Åkte i väg för att handla det som behövdes. Vilket inte var så mycket så jag tog med min lilla kundkorg 🙂 Köpt en egen så man slipper ta i andras baciller i onödan och slipper köpa platspåsar, bara att packa ner allt korgen igen. Tips!

IMG_6784

Och ett annat tips, mina svarta favoritbyxor har kommit in igen!! Såå glad för nu ska jag beställa fler, det är den ultimata svarta byxan, håller formen, håller färgen (tvättat dem typ 1000 ggr), superstretchiga och sitter inte åt nånstans, lagom långa och bara grymt snygga och billiga! HÄR finns de (och ni är så många som redan köpt dem och också älskar dem, kuuul!!) På riktigt löjligt glad över detta 🙂 Påfyllt i alla storlekar (34-52) så passa på!

IMG_6775
IMG_6773

Jeansskjorta HÄR.

Iallafall. Följde instruktionerna i videon och det är inte exakta mått som anges alltid så jag höftade lite och så här gjorde jag.

IMG_6786

Pasta Marsala
4 port

4 port pasta (gärna någon slags rör som dessa)
2-3 dl pastavatten
50 g smör
1 vitlöksklyfta
en rejäl näve färsk salvia (älskar salvia!)
2 stora kycklingfiléer
salt & peppar
1 dl marsalavin
3 dl vispgrädde
1-2 msk kalvfond
2 dl finriven parmesanost

Koka pastan al dente enligt förpackningen i rejält saltat vatten. Spar ca 3 dl av pastavattnet till såsen.

IMG_6801

Smält smöret med en krossad vitlöksklyfta och stek salvian krispig. Fiska upp med hålslev och lägg åt sidan.

IMG_6798
IMG_6799
IMG_6800

Skär kycklingen i små bitar, ca 1 cm. Bryn den runt om och tillsätt marsalan. Låt den reduceras och koka in tills ca hälften återstår. Tillsätt grädden och fonden och låt puttra tills såsen tjocknat.

IMG_6803
IMG_6807
IMG_6808

Häll i ett par dl pastavattnet och låt koka ihop till krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt pastan och rör runt ordentligt. Tillsätt ev mer pastavatten om det blir för torrt. Tillsätt den rivna osten och låt smälta.

IMG_6809

Servera med mer färskriven parmesan och den smörstekta salvian.

IMG_6825

IMG_6819

Sååååå goda smaker!!! Och enkelt att laga.

Serverades framför tv:n med ett glas gott rödvin. Det fick bli en Amarone (älskar!) ur min senaste leverans.

IMG_6813

Jag tror jag tipsat er om det tidigare? Jag prenumererar på en vin-tjänst som heter Vinboxen. Då får man varje månad 4 viner hemlevererade till dörren (fri frakt) och kan välja på flera olika paket och prisklasser. Inför leveransen får man ett mail med info om vinerna etc och kan välja att hoppa över en leverans eller avsluta när man vill. Både smidigt och kul att få hem vinerna och testa nytt! Extra bra i dessa tider när man kanske varken vill eller kan ta sig till Systembolaget. HÄR hittar ni all info!

Till detta påbörjade jag en ny serie – A million little things. Den verkar lovande! Fler som sett den? Mysig sån där serie att se när man är själv! (Ser den på C More)

Nu ska vi bege oss ut och leta blåbär här. Önskar er en fin dag!

KRAM

35
73

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00