ANNONS

Sockerkaka i långpanna med smak av kanelbulle

/

DSC_2067

Heeeej

En sån där måndag när tiden inte räcker till hälften av vad man tänkt. Eller ens en 1/8 i dag faktiskt. Men kika gärna på mina stories på Instagram så ser ni lite av vad vi haft för oss. Bla så fick Olivia ett frisörbesök med klipp och färg i present av oss i födelsedagspresent och jag hade sån tur att min frisör Filip hade ett återbud i dag. Sååå fin hon blev. Och så nöjd!

DSC_2022

I morgon ska jag baka med barnen (Olivia iallafall, Sebbe spelar helst online med sina kompisar all vaken tid typ. Suck. Men det är sommarlov och man ska väl få göra det man tycker är roligast? Kluven till det där! Ja gör ju det jag tycker är roligast när ja är ledig och tycker väl inte det är jättekul att tvingas nära något annat. nSen får han såklart inte sitta all vaken tid, vi gör annat med 😉 Men han sitter gärna och länge).

Tips till er om ni är fler som vill baka. Både enkel och god långpannekaka!

Kanelbullesockerkaka i långpanna

100 g smält smör
3 st ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl filmjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk mortlad kardemumma

rippel:
25 g smält smör
2 tsk socker
2 tsk kanel

pärlsocker

Smält smöret till rippeln tillsammans med smör och kanel. Ställ åt sidan. Klä en långpanna (ca 20 x 30 eller lite större) med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och filmjölk. Blanda samman mjöl, bakpulver och kardemumma och blanda ner i smeten försiktigt. Häll upp smeten i långpannan, ringla över kanelrippel och strö över pärlsocker. Grädda i cirka 15 minuter. Låt svalna och skär sedan upp kakan i rutor.

DSC_2024
DSC_2028
DSC_2029
DSC_2062
DSC_2063
DSC_2060
DSC_2067
DSC_2057

Hade tänkt jobba i kväll men så blev det en sån där superhärlig måndagkväll med vindstilla sommarvärme så jag och Micke satte oss med middagen på takterassen och njöt av solnedgången, spelade musik och bara njöt av kvällen. Och nu flyttar vi in och fortsätter med några avsnitt av The Pier.

Önskar er en riktigt skön kväll!

KRAM

11
90

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00