ANNONS

Restauranger i Grebbestad

/

IMG_5545

Hej hej

Vi hade ju inte bara ruskväder på semestertrippen. Det sprack upp och blev helt fantastiskt emellanåt också. Så vi traskade den lilla biten längs havet in till Grebbestad fram och tillbaka och åt både middagar och luncher.

IMG_5547

Längs bryggan finns det massor med restauranger (och butiker). Vi hamnar ungefär på samma varje år 🙂

IMG_5551

Skaldjur måste man ju bara äta minst en gång. Och fisk. Tar nästan alltid dagens fångst på menyn, tips! Men gillar man inte det så finns det en massa annat såklart.

IMG_5579

Varannat bord var avstängt med snören här och enkelriktat i de smala gångarna så man inte skulle möta folk. Bra! (Nu kommer jag inte på vad denna restaurangen heter, nån som känner igen den och vet?)

IMG_5563

Man vågar knappt beställa en Corona högt 🙂

Just här blev det varken dagens fångst eller skaldjur. Revbenen ser kanske tråkigast och torrast ut ever? Men det var de INTE. Såå himla goda!! Schnitzeln kunde dock gärna haft lite sås till sig, jag gillar sås till allt.

IMG_5570
IMG_5571
IMG_5572
IMG_5576
IMG_5568

Fantastiskt väder denna dag men lite otippat. Vi hade nämligen bokat bio på eftermiddagen eftersom det skulle regna. I restaurang Storm på bryggan ligger en SF bio (som vi upptäckte förra året). Såg på deras hemsida att man kunde boka en salong för sig själva om man var minst 4 pers så jag messade dem på fb och fick välja både tid och film.  Men hur bra?? Det lät för bra för att vara sant så jag var tvungen att kontakta dem igen och fråga om det verkligen inte kostade något (mer än vanliga biljettpriserna) men nope. Köpte med oss lite popcorn och snacks och såg Lassemajas detektivbyrå (eller 3 av oss såg den, en sov..) med hela salongen för oss själva.

IMG_5587
IMG_5594
IMG_5612

Det är som sagt en restaurang också, har inte testat maten men de har trevlig utsikt och god dryck.

IMG_5590
IMG_5592
IMG_5593

IMG_5603

Och bubblor i sitt bubbel 😉

IMG_5597

Har ofta med små spel eller pyssel i handväskan för att roa de som inte är lika roade av långa restaurangbesök. Hellre det än att sitta med mobilen hela tiden som det annars blir. Lite mer socialt iallafall. Undra hur många ungdomar som vaknar upp med gamnacke om några år. Typ alla.

IMG_5639

Söndagar = pizza i den här familjen. Vi bestämde oss för Röde orm. De hade helt galna pizzor på menyn med extra allt, och då menar jag ALLT. Inte billiga men kul att testa. Fick dock inte i mig hela pizzan och gick dubbelvikt därifrån. Den var gigantisk! De varma skaldjuren var supergoda men pizzan blev lite väl mastig med all tjock ost och topping och det hade ju räckt att dela den på 2. Minst.

IMG_5825
IMG_5829
IMG_5823

Micke åt en calzone som såg lite ehm.. suspekt ut. Och barnen valde från barnmenyn, en pizza och en hamburgertallrik. Kul idé med klubborna, såna små saker som uppskattas lite extra.

IMG_5817
IMG_5819

Missa inte alla små söta bodar och butiker som ligger utströsslade längs bryggan och de små söta gatorna kors och tvärs i stan.

IMG_5629
IMG_5626
IMG_5583
IMG_5584
IMG_5838
IMG_5841
IMG_5632
IMG_5635

Svalkande glass på promenaden hem är en klassiker. Nya cola-skruven var otippat god!

IMG_5642

IMG_5641
IMG_5650

IMG_5644

KRAM

11
63

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00