ANNONS

DEN GODA GRYTAN

/
DSC_6938

Godmorgon!

Har ni haft en fin helg? Min har varit helt fantastisk faktiskt! Som en sista pust av sommaren kändes det som, nu säger prognosen regn och typ 10 grader svalare väder om dagarna och inte mig emot faktiskt.

Förr tyckte jag det kändes lite tungt, är ju en sån sol-människa och tiden från september till nästa sommar kändes evighetslång och resulterade många år i en inbokad resa till solen och något Sunwing (barnen ääälskade Lollo & Bernie). Men jag gillar alla årstider på sitt sätt även om jag längtar efter de där värmande solstrålarna när de lyser med sin frånvaro. Och sen vi äntligen förverkligade vår dröm om ett boende utomlands i varmare klimat så har vi ju lägenhet i Torrevieja att åka till under vinterhalvåret!Nu blev ju inget som planerat detta år men jag ser framåt och hoppas vi kan åka dit och fånga lite solsken ibland. Vi har pratat om denna dröm sen vi träffades för sisådär 17 år sedan och man blir ju inte yngre med åren och vem vet hur länge man har hälsan osv så vi är så glada att vi slog till, bästa vi gjort.

Planen är att spendera vintrarna där som pensionärer men till dess hoppas jag på många fina lov och långhelger. I somras hann vi precis ner sista veckan av lovet för att fixa med diverse på plats men även njuta av lunket och lägenheten. Ska gå igenom bilderna i dag och skriva något om det!

Börjar dagen med en favorit från arkivet, denna gryta ska jag göra i veckan. Såå god!!

A jó pot

800 g grytbitar av fläsk
2 spetspaprikor
1 gul lök
2 köttbuljongtärningar
5 dl vatten
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
3 msk chili garlic sauce
1 dl ajvar relish
salt & peppar

Bryn grytbitarna i en gryta. Salta och peppra. Skär lök och paprika i bitar och låt fräsa med en stund.

DSC_6887
DSC_6888

Häll på vatten, chilisås och buljongtärningar och låt grytan puttra under lock 1 1/2 – 2 h tills köttet är så mört så det nästan rasar i sär.

DSC_6889
DSC_6892
DSC_6929

Tillsätt grädde, crème fraîche och ajvar relish. Låt koka ca 10 min (utan lock) och smaka av med salt & peppar. (och ev mer ajvar om så önskas)

DSC_6930
DSC_6932
DSC_6938

Servera med valfria tillbehör (tex ris eller smörstekt blomkål) Yummi!!

Ha en fin start på veckan nu.

KRAM

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00