ANNONS

MIDDAG PÅ TRATTORIAN

/

Innehåller reklam genom annonslänkar för H&M

IMG_1299

Hej hej

I helgen blev det en spontan middag på stan. Satt i trädgården med grannarna och baa guuud vad jobbigt att laga maaaat, ska vi inte gå ut och äta? Sagt och gjort. Vips hoppade alla ur mjukiskläderna och for upp på stan. Förr hette denna restaurang Casanova men nu var det ny ägare och nytt namn. Trattorian. Liknande meny som förr och väldigt trevlig personal. (En av få restauranger i stan som har barnmeny vad jag vet, så vi går ofta hit av den anledningen).

IMG_1311
IMG_1304

Varsin fördrink fick starta kvällen. Jag beställde en Last word men njaä, den ska vara liten stark och utan is.

IMG_1323
IMG_1326
IMG_1328

Förrätter att dela på. Snyggt upplagd plockbricka!

IMG_1332
IMG_1335
IMG_1348
IMG_1340

Barnen åt pizza och pannkakor. Och en till extra pizza efteråt att dela på, hungrigt gäng.

IMG_1367
IMG_1366
IMG_1361
IMG_1370

Vi vuxna tog någon mix-grill. Det var kycklingfilé, oxfilé, varma grönsaker, sallad med pesto, svingoda potatisklyftor, pepparsås och bea. Älskar när det finns lite av varje! Sen blev tyvärr ljudnivån för hög (ett stort gäng som firade födelsedag) så vi hörde inte vad vi sa till varandra, köpte dessert i godishyllan på Willys istället och tog en sängfösare på Chillango innan vi for hem. Mysig kväll på stan och tidigt i säng. Sov över 9 timmar sen!

IMG_1380

Vaknade som en ny människa och tog en liten utflykt i det sköna vädret. Först en sväng i Stadsparken, Sebbe ville leta Pokemons och vi vuxna ville ha glass. Magisk mjukglass i Wadköping, den måste ni testa! Jag tog en blandad vanilj/choklad med violkolasås. Ahhhhh!

IMG_1389
IMG_1390
IMG_1398

Snirklade runt bland växtligheterna. Vad fint det är så här på sensommaren! Såå mycket som blommade, blev så inspirerad. Måste lägga lite kärlek på trädgården känner jag. Här ska planteras i höst så vi kan njuta av vackra blommor nästa år! Och inte bara sånt som blommar i vår, det är ju NU man vill ha denna härliga blomsterprakt när man tror sommaren är över.

IMG_1422
IMG_1403
IMG_1404
IMG_1405
IMG_1407
IMG_1415
IMG_1412

Detta var sååå fint. Fluffigt och grönt och vackert med det mörkt röda till. Är det Dahlior eller vad heter de?

IMG_1416
IMG_1418

När barnen var små lurade Micke i dem att de gjort en skulptur av mig, som de trodde stenhårt på! Vi gick och hälsade på ”mamma”. Det värsta är att den är sjukt lik haha.

IMG_1425
IMG_1435

Hittade ”Sebbe och Olivia”. Också ganska likt 😉

IMG_1424
IMG_1423
IMG_1438
IMG_1445
IMG_1448
IMG_1457

Efter lite fler pokemons och övertalning fick jag med mig familjen att åka ut till Mejk i Lindesberg! Ett lågprisvaruhus som påminner om Ullared i miniatyr typ. Mycket skräp, men jag hittar alltid nåt kul bland skräp 🙂 Sebbe vägrade följa med in och Olivia ska visst helst aldrig mer åka dit men jag var svinnöjd. Vad Micke tycker kanske ni kan gissa men han ställer snällt upp..

IMG_1460

Kom ut med en stor kasse kul och livsnödvändiga saker. Och vilka fina fejkblommor i bukett! Den åkte ner i resväskan..

IMG_1461
IMG_1462
IMG_1464

Bredvid ligger Enellys (hamburgerrestaurang) så vi köpte lite färdkost på vägen hem. Hann åka 3 meter innan vi insåg att det saknades 1 pommes och båda glassarna. Bara att ta ett varv till i drive-in.

IMG_1466

Så fint och mysigt här ute i Lindesberg! Ska ta med dem på nytt äventyr och strosa runt lite i stan nån dag när det är öppet. Det är inte stort så det går snabbt. Har ni tips på något gott lunchställe här så tipsa gärna!

IMG_1472
IMG_1473
IMG_1474
IMG_1475

En liten termos på 5 dl att ha kaffe i på skrivbordet. Så slipper jag hälla upp en jättekopp som kallnar och måste micras stup i kvarten. En fin burk att ha O´boy i, som det är nu har vi det i påsen och det blir O´boypulver i halva köket varje gång man tar ur den. Känns det bekant? Diskbara sugrör (papperssugrör är det värsta jag vet), leksak till Bailey och ett doftljus som luktar Åse 🙂 Och små små burkar att ha ketchup eller marmelad i eller kaffepulver i handväskan. Livsviktiga saker som sagt.

IMG_1289

Blusen har jag visst haft hela helgen (finns HÄR 199 kr) och de ursköna vida coulettebyxorna finns på rea HÄR.

KRAM

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00