ANNONS

DEN SOM SPAR HAN HAR

/
IMG_1479

Hej hej

Åt ju aldrig allt det goda vi hade planerat i helgen. I lördags skulle vi grillat oxfilé med roquefortsås och i söndags skulle vi ge oss tusan på att inte äta pizza utan laga schnitzel med bea och rödvinssås. Hur gick det tror i? Ja i lördags var vi lite sega efter kräftskivan och orkade inte laga nånting, det blev middag ute. Och i söndags blev det tillslut pizza 😉 Ger upp försöken med att låta bli, det är så himla gott med den där söndagspizzan i tv-soffan! Väl värd efter all mat jag lagar själv veckans resterande dagar.

Nu blev det schnitzel i måndags istället. Alltså huuuur gott? En av mina absoluta favoriträtter, den hamnar på top 10 om inte top 5 t.o.m! Går att göra från grunden, helst med kalv, men funkar fint att köpa färdig också. Ica har goda färska färdigpanerad (fläsk) som vi testade nu. De köper jag absolut igen! Men här kommer recept på hemmagjorda om ni vill göra det.

IMG_1481

Wienerschnitzel
4 port

4 stora skivor kalvinnanlår
(eller 8 st mindre)

Till panering:
2 tsk salt
3 dl ströbröd
vitpeppar
2 ägg + 2 msk vatten
2 dl mjöl

Blanda ströbröd, salt & peppar på en tallrik. Vispa samman ägg och vatten på en annan. Häll upp mjölet på en tredje.

Banka ut kalvschnitzlarna mellan två ark plastfolie med hjälp av en liten kastrull. Doppa dem sedan först i mjölet (se till så det täcker ordentligt) sendan ägget och tillsist ströbrödet. Klappa in ordentligt. Låt vila en liten stund (ca 10 min). Stek dem sedan i rikligt med smör på båda sidor.

Servera dessa toppade med ruccola och riven parmesan. Bea, rödvinsås, gärna ärtor och pommes!

IMG_1480

Nu körde vi på icas färdiga som sagt (jättegoda) med Jureskogs bea (godaste köpebean!) en enkel rödvinssås som är den godast jag vet (recept nedan) och en påse Findus rotfrukts strips från frysen som var otippat goda.

Enkel (urgod) rödvinssås
4 port

2 dl rödvin
2 msk balsamvinäger
2 msk kalvfond
2 msk rörsocker
en klick smör
salt & peppar
(ev lite maizena)

Häll vin, vinäger, fond och socker i en kastrull och låt puttra tills hälften återstår. Rör ner en klick smör och smaka av med lite salt & peppar. Red ev av med lite maizena.

Skulle kunna äta detta alla dar i veckan utan att tröttna tror jag! (Skulle jag nog inte alls, men det känns så :)) Hade inga ärtor till denna gång men det är så himla gott till så det blir det nästa gång. (Micke tål tyvärr inte så det är sällan vi har hemma).

Lillördag i dag och gräsänka i kväll. Typ, barnen är ju hemma men det räknas kanske ändå? De åker upp på övervåningen tidigt på onsdagar, Micke är på filmkväll och jag slår mig ner med något extra gott framför tv:n (passar på att äta något bara jag gillar) med nåt gott i glaset, en tv-serie bara jag följer på tv:n och tända ljus. En av mina favoritkvällar på hela veckan! (No offence Micke ;))

KRAM

11

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00