ANNONS

MEN HERREGUD ÄR DET FREDAG IGEN??

/
IMG_2087

Godmorgon finisar!

Den här veckan tar rekord i framfart, det var ju måndag i går? Kändes iof som fredag i måndags för då dammade jag av partyväskan och var ute på aw och middag med mina fina gamla kollegor från Smultrongården. Inte setts sen vi var på julbord så det var verkligen på tiden!

IMG_2092

Blus HÄR. Är den slut i er storlek så kika in snart igen för den fylls på då och då. Underbart material och riktigt puffiga härliga ärmar! Finns i svart också.

Camilla hämtade upp oss och och sen for vi till Sobi! Alltid gott och trevligt (men vad mycket folk för att vara måndag i Örebro? Poppis. Kul!)

IMG_2098
IMG_2101

Mjukiskappan (DENNA) från H&M är fortfarande en favorit. Älskar den! Finns i fler färger. Såå skön på!!

Nu ser ni väl knappt byxorna men det är de där suuupersköna svarta stretchiga byxorna som jag tipsat om tidigare (och tog slut) som varken blir skrynkliga eller tappar formen eller färgen och dessutom är sjuuuukt sköna och grymt prisvärda, på kampanj nu för 209 kr (!!) och påfyllda i alla storlekar så passa på! Ni komme älska dem! Såååå många som köpt dem och hört av sig och är så nöjda. Så kul!!! Spana in dem. HÄR finns de i tre färger.

IMG_2102
IMG_2103
IMG_2115

God men svårdrucken fördrink 🙂  En syrlig drink med sött mangoskum och flingsalt. Lite skum kombo men blev bara godare och godare.

IMG_2116

Maten förevigades från alla håll och kanter.. Undra hur många matbilder man har i mobilen. (Jag har 88 414 bilder i mobilen, skulle tippa på att hälften är på mat)

IMG_2119
IMG_2120

Camilla och Helan åt varsin Bentobox men jag var sååå sugen på de friterade entrecote-sushisarna så jag beställde tre smårätter till mig. Som inte alls var särskilt små, länge sen jag var så mätt! Micke blev avis och bad mig köpa med en Karaage hem till honom (den friterade kycklingen i sås). Skickar väldigt mycket matbilder också. men älskar att se vad andra äter, ni får gärna skicka hur mycket mail eller dm som helst med matbilder haha.

IMG_2141
IMG_2129
IMG_2144

SÅ mysig måndag. Måndagskvällar är ju annars inget vidare.

Men nu är det ju fredag igen och det betyder en aw med grannarna på gatan. Snart har vi fler grannar. Våra kompisar, fam H, som bor i området har nämligen sålt sitt hus och köpt det bredvid oss istället. Hur kul!!?? När man inte trodde man kunde bo på bättre gata liksom! <3

Här kommer ett gott tilltugg till fredagsdrinken om ni har planerat någon sådan. (Annars rekommenderar jag DENNA till. SÅ god!!). Man kan ju fylla petit chouxer med vad man vill, söta som salta fyllningar, men här fyllde jag dem med ost och det blev såå gott till en lite sötsyrlig drink.

Hot jalapeno gör att de smakar lite som chilicheesetops. Vill man ha mildare eller barnvänligare smak så kan man ta en annan mjukost, tex skinkost eller champinjonost.

Sista spritspåsen och den sprack så tyllen åkte ur! Så det blev inte så snygga petit chouxer denna gång.. Hade tänkt mig lite tjusigt spritsade toppar men det gick bra så här med. (fick klippa av dem med sax)

Petit choux
ca 12-15 st75 g smör


2 dl vatten


2 dl mjöl


3 ägg

Koka upp smör och vatten i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen. Blanda ner mjölet lite i taget till en tjock smet. Vispa kraftigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa till en smidig deg. Spritsa ut stora (eller dubbelt så många små) petit chouxer på bakplåtspapper och grädde i ugnen 200 C, ca 15 min. Ta sedan ut dem och fyll dem och grädda sedan ca 5 min till.

Fyllning
Jalapenomjukost
salt & peppar
gräddost

Klipp ett lock i petit chouxerna. Spritsa i en klick mjukost, salta & peppra och toppa med en skiva gräddost. In i ugnen med dem ca 5 min tills osten smält och servera dem sedan varma/ljumna. Mums!

Ha en riktigt fin start på dagen så hörs vi snart igen för jag bubblar av fredagspepp!

KRAM

9

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00