ANNONS

Drottningpaj och hemlagad vaniljsås

/

Godmorgon!

Vaknade av busväder som smattrade på fönsterblecket i morse. Vad myyysigt tänkte jag och såg mig en dag i sängen typ 😉 Men det slutade regna så fort jag klev upp och nu är här bara grått och blött. Ska fila på en inköpslista och ta bilen och storhandla istället.

Aldrig för tidigt att dregla över godsaker va 🙂 Här kommer tips på en supergod paj, gott med lite crunch i pajdegen av nötter och den söta vita chokladen till syrliga bär. (Tål ni inte nötter så hoppa bara över dem).

Drottningpaj med valnötter och vit choklad

500 g blandade hallon och blåbär
1 – 2 msk socker
1 msk potatismjöl

Smuldeg:
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
150 g smör
100 g grovhackad vit choklad eller chokladlinser
125 g hackade valnötter och cashewnötter

Häll bären i en smord form. Blanda socker och potatismjöl och strö över bären.

Blanda vetemjöl, bakpulver och socker. Smält smöret, häll över mjölblandningen under omrörning och rör till sist ner vit choklad och nötter. Klicka massan över bären och grädda mitt i ugnen i 200° 25 – 30 minuter eller tills degen ser knaprig ut och har fått fin färg.

Ett m å s t e till alla bärpajer är en god vaniljsås. Grädde och glass göra sig icke besvär här, får jag välja ska det vara vaniljsås. Och gärna så mycket så man knappt ser pajen.

Inte svårt att göra egen och så himla gott.

Hemlagad vaniljsås

2 äggulor
1 msk socker
1 msk potatismjöl
4 dl grädde
1 msk vaniljsocker

Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull. Låt koka upp på medelvärme och låt sjuda tills såsen tjocknat. Rör hela tiden. Dra av från värmen när den tjocknat, vispa ner vaniljsockret och låt svalna.

Servera som den är eller vispa upp den med elvisp till fluffigare konsistens.

Mums såå gott!

Häpp, tillbaka till att skriva den där listan nu. Ska bara komma på vad vi ska äta först. Fick såå mycket inspo av alla er som delade med er av era matsedlar för veckan! (Ni kan läsa dem HÄR om ni är fler som behöver tips).

KRAM

7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00