ANNONS

Sambalkotletter

/
IMG_2154

Hej hej

Som jag flängt runt i dag! Började med ett besök på Rusta för att spana in julpyntet jag hört rykten om.. Men dessvärre var det bara julbelysning som kommit upp (här i Örebro iallafall) och det var jag inte ute efter. Jaja. Gick rykten om Dollarstore också, får se om jag får med mig Micke dit en sväng i kväll kanske, vad tror ni? 😉

IMG_2155

Ett gäng fina kotletter inhandlade på Robertssons. Det fick bli en gammal favorit av dessa. Sambalkotletter!

IMG_2156

Världen smidigaste rätt och perfekt att göra till många. Nu gjorde jag 6 portioner men man kan lätt dubbla detta och använda en långpanna med kanter. Såå smidig bjudrätt för den sköter sig själv i ugnen medan man städar undan, duka och gör annat. Inget som ska stekas osv. Gott i matlådan också så gör gärna några extra.

IMG_2159
IMG_2160

Sambalkotletter
6 port:

6 fläskkotletter med ben
5 dl grädde
3 dl creme fraiche
1/2 dl soja
2 tsk sambal oelek (eller mer om man gillar stark mat)
3 vitlökslyftor

Lägg kotletterna i en ugnsform. Blanda i hop såsen och häll den över. Ställ in i mitten av ugnen, 175 C, ca 1 h 30 min. Vänd kotletterna efter halva tiden. Köttet blir sååå mört så det riktigt rasar i sär. Servera med ris och en god sallad.

IMG_2162

Om såsen skär sig på slutet – som den gjorde denna gång – så brukar jag lyfta upp kotletterna och hälla såsen i en kastrull och reda av med en skvätt mjöl + vatten så den går i hop och hälla ner allt i formen igen sen.

IMG_2165

Såå himla gott så nu testar ni detta om ni inte gjort det.

Åh, nu kommer Micke hör jag. Håll tummarna!

KRAM

24

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00