ANNONS

Annorlunda supergod paj!

/
DSC_1079

Hej hej

Från ett plaskblött Örebro där regnet bara skvalar ner i dag. Så mysigt! Har planerat in en dag på kontoret (dvs mitt skrivbord i sovrummet ;)) med pappersarbete så det passar perfekt. Raggsockorna är på och jag ska koka mig en kopp hett te.

Middagstips ska ni få! Denna paj (läsartips) lät himla så skum hehe men jag gillar lite skumma kombinationer så jag testade och det blev SÅÅÅ gott. Både Micke och jag var lyriska. Denna kommer jag göra massa gånger! Prova den hörni!

IMG_1495

Fru Bråttoms specialpaj

2 rullar smördeg
1 grillad kyckling
300 g räkost
500 g oskalade räkor
2 dl creme fraiche
2 st pressade vitlöksklyftor
3 msk chilisås
salt
2 krm svartpeppar
1 tsk curry
tabasco
1 ägg ( till pensling)

Rensa kycklingen och skär i små bitar. Skala räkorna. Klä en pajform med ena rullen smördeg och lägg i kyckling och räkor. Blanda samman ingredienserna till fyllningen, smaka av med tabasco och häll smeten i formen. Täck med den andra rullen, pensla med ägg och nagga kanterna ordentligt. Grädda pajen 25 minuter i 225 grader, sedan ca 15-20 minuter i 150 grader. (Täck med folie om den blir för mörk). Låt svalna något och servera med en god sallad.

DSC_1046
DSC_1047
DSC_1050
DSC_1052
DSC_1057
DSC_1059
DSC_1060
DSC_1061
DSC_1062
DSC_1075
DSC_1079
DSC_1080

Sååå krämigt och geggigt gott 🙂 Riktig comfortfood. Lovar ni att prova? Perfekt en regnig dag som denna. Servera en stor härlig sallad till. Mums!!

Nu ska jag planera in dagens tips till Facebooksidan (följ mig gärna HÄR så får ni tips flera gånger om dagen!) och sen ska jag hugga tag i de där pappershögarna. Sen tänkte jag faktiskt baka bullar också! Vanliga kanelbullar eller något nytt, kan inte bestämma mig. Har ni tips på någon god smaksättning?

KRAM

17

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00