ANNONS

Supergod och enkel skaldjurspasta

/

DSC_1249

Godmorgon alla fina bloggisar!

Mår ni bra?? Det gör jag! Däremot undrar jag var den där sommarvärmen och solen tagit vägen? Hade laddat för rena rama semesterveckan och hoppats på lite sol på näsan men det verkar ju gå så där. Lika mulet och blött i dag som i går men jag ger inte upp, i morn kanske? 😉 I dag är det ju perfekt väder för att sortera strumplådan istället..

Tänkte tipsa er om en uuuurgod skaldjurspasta som ni lätt svänger ihop. Ni måste testa!

DSC_1220

Festlig skaldjurspasta, 4 port

1 burk smaksatt creme fraiche saffran & tomat
1 dl grädde
1/2 dl vitt vin
2 krm socker
salt & vitpeppar
Santa Maria seafood & fish krydda
5 soltorkade tomater (gärna Ridderheims)
2 schalottenlökar
400 g lax
300 g räkor
1 msk skaldjursfond

Finhacka löken och strimla soltorkade tomater. Fräs i smör i en gryta tills löken blivit glansig. Häll på creme fraiche, grädde, vin, fond och kryddor. Låt koka upp och smaka av rikligt med Santa Maria seafood & fish kryddan. Skär laxen i kuber och skala räkorna. Lägg i laxen och låt sjuda ca 3 min. Ta kastrullen av plattan och vänd ner räkorna. Servera med nykokt pasta, sluuuurp! En citronklyfta och lite finriven parmesan  är pricken över i:et.

DSC_1210
DSC_1211
DSC_1244
DSC_1252

Vi får våra nya grannar över på middag i helgen. Minns inte när vi hade vänner över på middag senast? Inga idéer på vad jag ska bjuda på har jag heller. Det är som med kläder – fast man har garderoben full har man aldrig något att ta på sig. Har en blogg full med recept men vet aldrig vad jag ska bjuda på 🙂 Gå på gamla favoriter eller testa något nytt? Ska sätta mig och bläddra i lite olästa matmagasin och se om jag hittar någon inspo.

Önskar er en fin start på dagen!

KRAM

2
63

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00